نشانه ها و علائم افسردگی چیست؟

    0
    295

    آیا این جملات برایتان آشنا نیست؟ “اکثر اوقات دلم گرفته، سریع گریه ام میگیرد، بیشتر اوقات خسته و کسل و بی حالم، حوصله هیچ چیز را ندارم، هرروز بدتر از دیروزم، دنیا برایم تیره و تاریک است، تمام درها به رویم بسته است، اصلی توی زندگی شانس ندارم، خدا مرا فراموش کرده، دلم می خواهد زنده نباشم، باز دوباره صبح شد و مجبورم این زندگی لعنتی را تحمل کنم.

    بارزترین و معمولی ترین نشانه افسردگی نوعی احساس ذهنی به صورت غم و اندوه است. سایر احساسات به صورت ناامیدی و بدبینی، تنهایی، بی کسی، بی تفاوتی و عدم عاقه به انجام امور و فعالیتهایمان است در شرایطی که دلیلی برای گریه و اندوه نداریم دچار گریه و حزن می شویم. ممکن است در خوابیدن مشکل داشته باشیم و یا صبح زود بیدار شویم. ضروری است که حتما پس از مشاهده علائم افسردگی به مشاوره روانشناسی مراجعه کنید.

    امکان دارد پیوسته احساس خستگی کنیم و یا بیش از حد بخوابیم. امکان دارد اشتهای خود را از دست بدهیم و لاغر شویم. یا بیش از حد عادی غذا بخوریم و وزنمان بالا برود خودمان را آدمی بیچاره و بی کس تصور کنیم.

    به خاطر کمبود ها و تقصیرهای جزیی خود را سرزنش کنیم و نسبت به خودمان، دنیای اطرافمان و آینده، بدبین وناامید باشیم. عاقه خود را نسبت به پیرامون و اتفاقات و و اطراف خود از دست بدهیم و از فعالیتهایی که قبا مورد توجه مان بوده لذت نبریم معمولا نمی توانیم تصمیم بگیریم و یا تصمیماتی که گرفته ایم را اجرا کنیم و تمرکزفکریمان شدیدا کاهش می یابد.

    بیشتر بخوانید: مشاوره خانواده در سوئد

    در بسیاری از موارد واکنش های عاطفی حاکی از غم و اندوه و ناامیدی بروز می کند و دچار مشکات جسمانی همچون سردرد ، کوفتگی، دردهای عضانی، ناراحتی معده و اعتیاد به مواد مخدر می شویم.

    افراد افسرده حداقل 5تا از نشانه های بین المللی که در همه ی کشورها آن را قبول دارند برای دوهفته دارد.

    1. خلق و خوی تنگ و پایین است: اکثر افراد دچار یک حالت غم و اندوه سنگین بوده و این حالت در اکثر روزها و تقریبا هرروز دارند.
    2. بی میلی و عدم لذت بردن از فعالیت های سرگرمی شادی بخش است: که اکثر اوقات و هرروز می باشد. برخاف گذشته، کمتر چیزی باعث می شود که فرد افسرده را خوشحال و شاد کند و اصا حس رغبتی برای انجام شادی آفرینی ندارد.
    3. کاهش انرژی: که در صبح ها شدیدتر است و ممکن است فرد تامدت ها پس از بیدارشدن در رختخواب بماند. و یا در انجام کارها ضعیف عمل کند. هرچه به پایان روز نزدیک می شویم از شدت خستگی ها کاهش می یابد و سر ساعات اولیه ی صبح، شکنجه آور است. اما در برخی موارد هم برعکس است و در برخی از افراد در تمام روز اینگونه است.
    4. تغییر اشتها: فرد بیمار غالبا دچار کم اشتهایی شدید و در نتیجه کاهش وزن است و گاهی هم دچار پرخوری می شوند و کمی چاق می شوند.
    5. اختال خواب: دیر می خوابند، صبح زود بیدار می شوند و یا دچار کم خوابی و یا برعکس پرخوابی می شوند و در طول روز بدخواب یا خواب آلود هستند.
    6.  بی قراری یا رخوت روحی و جسمی
    7. کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس: این اشخاص به شدت اعتماد به نفس خود را از دست می دهند. به طوری که فرد خود را ناتوان و بی ارزش می داند و درحال سرزنش خود است و تقصیرات و حوادث و گناهانی که اصا مقصر نیست را به خود نسبت می دهد
    8. کاهش قدرت تمرکز، تفکر و تصمیم گیری و به خاطر آوردن: او در دوران افسردگی خود به افکار منفی فکر می کند و از مسیٔولیتها و و تمرکز و از کارهای روزمره اش بیفتد. فراموش کار و دچار حواس پرتی میشود.
    9. درد و اختلالات جسمانی: این افراد بیماری هایی از قبیل: سردرد، کمردرد، دردهای عضانی، ناراحتی های گوارشی مثل یبوست، سوهاضمه را مبتلا میشوند. بسیاری از دردهای عضلانی ،کمردرد، سردرد علت و ریشه ی روحی روانی دارند.
    10. احساس ناامیدی: فرد افسرده آدم منفی بافی است که خود را در بسیاری موارد تک و تنها می بیند و حتی صحبت و توجه دیگران را ترحم تلقی می کند و مداوم آیه یاس می خواند و بهانه گیر می شود و خود و دیگران راسرزنش می کند و از زندگی و پیشرفت و زنده بودن ناامید است حتی در برخی موارد از نعمت و رحمت خداوند هم احساس ناامیدی می کند.
    11. افکار خودکشی و یا اقدام به آن: کسانی که به خودکشی فکر می کنند افسردگی عمیق دارند، آنها با خود می گویند کاش می مردم، دوست ندارم زنده باشم و از زندگی خسته ام.

    دیدگاهتان را بنویسید

    Please enter your comment!
    Please enter your name here