روح و روان انسان مانند جسم آن نیاز به مراقبت دارد و بیتوجهی به آن کاملاً زندگی را مختل میکند. موارد بسیاری هستند که بر روان انسان تأثیر میگذارند و اگر از همان ابتدا برای حل آن اقدام شود، بهراحتی و در کمترین زمان ممکن میتوان آن را برطرف نمود. روان درمانی باید زیر نظر روانشناسان خبره انجام شود تا مشکل مراجعهکننده بهخوبی کنترل و رفع گردد. در این مطلب به طور کامل روان درمانی و انواع آن را به شما معرفی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
انواع روان درمانی
برای بهبود افرادی که با مشکل روحی مواجهاند، روشهای مختلفی وجود دارد که پزشک تشخیص میدهد، از کدام روش برای هر بیمار استفاده کند تا در نهایت بهترین نتیجه به دست آید. روانشناس با انجام این روشها سعی بر برطرفکردن مشکلاتی چون استرس، اضطراب، افسردگی و … که ممکن است، بر اثر موارد مختلفی در بیمار ایجاد شده باشد، دارد.
متأسفانه در ایران مردم دید خوبی نسبت به روانشناس و بیماریهای روانی ندارند که همین امر سبب پیشرفت مشکلات روحی و روانی میشود پس اگر احساس میکنید که باید به روانشناس مراجعه کنید، در کمترین زمان برای این امر اقدام نمایید زیرا در صورت مراجعه سریع به پزشک، مشکل شما بهراحتی حل خواهد شد. انواع روشهای روان درمانی عبارتاند از:
- حمایتی
- گروهی
- تحلیلی
- پوششی
- شناختی
- رفتاری
البته روانشناس ممکن است، باتوجهبه روحیات بیمار از روشهای دیگری نیز برای این امر استفاده کند.
روان درمانی حمایتی
کار روانشناس به این صورت است که مشکل فرد را ریشهیابی میکند و پس از آن برای حل و رفع مشکل از روش خاصی استفاده میکند. روان درمانی حمایتی یکی از روشهایی است که پزشک برای بیمار خود به کار میگیرد. در این روش پزشک با تشویق کردن و راهنمایی سعی میکند که بیمار خود را به زندگی عادی بازگرداند.
در برخی از موارد فرد پس از گذراندن یک بحران با مشکلات روحی روبهرو خواهد شد که روان درمانی حمایتی در مورد این شخص جواب میدهد. البته برای پیشگیری از بروز بیماریهای روانی، گذراندن بحران و … نیز از این روش استفاده میشود که با رفع استرس، کنارآمدن با واقعیتها و … روند درمان آغاز میگیرد.
روان درمانی گروهی
شنیدن مشکلات و تجربههای دیگران یکی دیگر از روشهایی است که در درمان بیماریهای روحی و روانی به کار گرفته میشود. در این روش در جلساتی که با روانشناس برگزار میشود، چند نفر از مراجعهکنندگان بهصورت همزمان با یکدیگر درباره تجربیات خود در خصوص بیماری و مشکل روحی خود صحبت میکنند.
در روان درمانی گروهی اهدافی چون افزایش امید، الگوبرداری، تخلیه هیجانی و … دنبال میشود که مهمترین هدف آن این است که بیمار متوجه شود، تنها او نیست که این مشکل را دارد و افراد دیگری نیز تجربه و احساس او را پشت سر گذاشتهاند تا میل به درمان در بیمار افزایش پیدا کند. در این جلسات معمولاً بیش از هشت نفر حضور دارند که بازهم این تعداد متغیر است و طبق نظر روانشناس و محیط کار تعداد افراد کمتر یا بیشتری میتوانند در مدرسه حضور یابند
روان درمانی تحلیلی
روان درمانی تحلیلی بر مبنای گفتوگوی عمیق بنا شده است تا یک رفتار و یا مشکل که معمولاً از دوران بچگی شکلگرفته برطرف شود. این گفتوگو برای آن است که افکار و رفتارهای ناخودآگاهی که سبب ایجاد تعارض در شخصیت فرد شده شناسایی شوند و پس از آن و گاهی نسبت به این رفتارها برای رفع آن ها اقدام شود.
این روش یک پروسه طولانیمدت است که بیمار و روانشناس باید جلسات متعددی را با یکدیگر برگزار کنند تا ریشهیابی بهصورت دقیق انجام گیرد و سپس برای درمان رفتارهای ناخودآگاه از دارو و دیگر روشها استفاده میشود. پزشک باید اعتماد بیمار را جلب کند و فضایی امن را برای گفتوگو مهیا کند تا فرد بدون هیچ ترس و دلهرهای تمام مسائل و مشکلات خود را بازگو نماید.
روان درمانی پویشی
این روش درمانی بیشتر برای افرادی به کار برده میشود که بیماریهای روحی و روانی شدیدی دارند و ادامه دادن زندگی را برای خوشان دشوار میدانند. بیماریهایی چون افسردگی خویی، اسکیزوفرنی و … با روان درمانی پویشی قابلحل است. درمانگر باید سعی کند که فضایی برای بیمار ایجاد کند تا هر چه که در ذهنش میگذرد را به زبان بیاورد و در بین آن ها علت تعارضات را پیدا کند.
روان درمانی پویشی با روان درمانی تحلیلی شباهتهای بسیار دارد، اما در این روش طول دوره و مدتزمان آن کمتر است و درمانگر به بیمار یاد میدهد که مشکلات خود را بررسی و رفع کند و سپس برای رفع آن ها اقدام نماید. در واقع بیمار در درمان خود نقش بسزایی دارد. افزایش اعتمادبهنفس، ایجاد امید، کشف استعدادها و … از اهدافی است که در روان درمانی پویشی موردنظر است. شما میتوانید بهصورت آنلاین و با مراجعه به سایت دکتر مهسا کاشفی زاده مراجعه کنید و از خدمات ارائه شده استفاده نمایید. همچنین برای دریافت مشاوره خانواده در لندن و یا در هر کشور دیگری نیز میتوانید از خدمات ما استفاده کنید.
شناخت درمانی
پایه و اساس کار در شناخت درمانی شناسایی رفتارهای نادرست و نگرشهای اشتباه فرد نسبت به محیط اطراف است. در این روش روان درمانی به کمک تکنیکهایی خاص روانشناس رفتارهای ناسازگار بیمار خود را تشخیص میدهد و راههای رفع آن را به کار میگیرد.
پس بهطورکلی تر در این روش سعی بر شناخت یک الگو یا رفتار نادرست است که منجر به رفتارهای ناسازگار در بیمار شده است. برای حل این مشکل روانشناس با بیمار خود گفتوگو میکند، اما به دنبال ریشهیابی نیست بلکه سعی دارد، مشکل را در رمان حال حل کند زیرا معتقد است که رفتارها و مواردی نیز در حال حاضر باعث تشدید این رفتار میشود که با تغییر الگوی فکری میتوان این مشکلات را برطرف نمود.
مدتزمان درمان در شناخت درمانی کوتاه است و در چند جلسه روانشناس رفتارهای نامناسب، خود تخریب، منفیگرا و … را شناسایی و آن ها را برطرف میکند.
رفتاردرمانی
در رفتاردرمانی درمانگر سعی میکند که بیمار خود را بدون ریشهیابی و از طریق گفتوگو درمان کند. در واقع در رفتاردرمانی رفتارها و طرز تفکر بیمار شناسایی میشود و روشهای مختلف برای تغییر آن ها توسط روانشناس ارائه میشود. در واقع این روش کمک میکند که افراد رفتارهای خود را که ممکن است به خود و جامعه آسیب بزنند، شناسایی نمایند و آن ها برطرف کنند.
استفاده از رفتاردرمانی برای مشکلاتی چون استرس، وسواس، فوبیا، انواع اعتیاد، بیشفعالی و … به کار گرفته میشود. در نتیجه تمام روشهایی که در رفتاردرمانی مورداستفاده قرار میگیرد، باهدف افزایش کیفیت زندگی و بهبود رفتارهای فرد میباشد که در افراد با سنهای مختلف و حتی کودکان نیز از این روش استفاده میگردد.
آیا روان درمانی تأثیر دارد؟
همیشه مشکلات جسمی و روحی فرد را کلافه میکنند و مراجعه به افراد خبره آن ها را از علائم بیماری، استرس و … خلاص میکنند. متأسفانه در ایران به دلیل فرهنگ اشتباهی که در مورد روانپزشک و روانشناس وجود دارد، خیلی از افراد با مشکلات روحی خود دستوپنجه نرم میکنند که زندگی آن ها را مختل خواهد کرد.
باید بدانید افرادی برای روان درمانی به روانشناس مراجعه میکنند، علائم و رفتارهای نامطلوب آن ها بهبود پیدا میکند و تغییراتی در مغز و بدن آن ها رخ میدهد که این تغییرات بهواسطه عکسبرداری از مغز نیز به اثبات رسیده است.
با استفاده از روشهایی که برای مشکلات روحی و روانی استفاده میشود، روزهای بیماری، علائم، ترس، کلافگی و … کاهش پیدا میکند و این رضایت در زندگی را افزایش میدهد.
البته مشاوره نیز بسیار به افراد کمک میکند که شما میتوانید برای دریافت مشاوره خانواده به سایت ما مراجعه کنید و از مشاوره همزبان خود استفاده کنید زیرا بهصورت آنلاین در اختیار شما هستیم.
کی به رواندرمانگر مراجعه کنیم؟
رواندرمانگر به شما کمک میکند که زندگی بهتر و آسودهتری داشته باشید و علائمی که ذهن و رفتار شما را تحت تأثیر قرار میدهد و موجب نارضایتی شما میشود، بهبود ببخشد. پس رواندرمانگر مختص افرادی نیست که دست به کارهایی چون خودکشی، خودآزاری و … میزنند و همه ما اگر احساس کنیم که در بعد روحی خود با مشکلاتی روبهرو هستیم، میتوانیم به روانشناس مراجعه کنیم.
افسردگی، گوشهگیری، عدم امید به زندگی، رفتارهای ناسازگار، استرس، نگرانی زیاد همراه با دلهره، عدم داشتن خواب مناسب، اعتیاد و … همگی مواردی هستند که در صورت بروز آن ها باید دراسرعوقت به رواندرمانگر مراجعه شود تا در تعداد جلسات کمتری بتوان آن ها کنترل و درمان کرد.
البته در هر شهر و کشوری که باشید، میتوانید از خدمات آنلاین دکتر کاشفی زاده استفاده کنید و از خدمات مشاوره فردی ، مشاوره روانشناسی و روان درمانی نیز بهرهمند شوید. همه این موارد در کمترین زمان و با کمترین هزینه توسط روانشناس دکتر کاشفی زاده انجام میشود.
کلام پایانی
جسم و روان در کنار یکدیگر معنای زندگی برای انسانها را تکمیل میکنند و وجود هر نوع اختلال در هرکدام از آن ها روند زندگی انسان را مختل میکند. برای روان درمانی باید بهروان درمانگر مراجعه کرد و با استفاده از گفتوگو و بهکارگیری روشهای درمانی، مشکلات فرد برطرف شود. در این مقاله به طور کامل در خصوص انواع روان درمانی صحبت کردیم که امیدواریم موردتوجه شما قرار گرفته باشد.