زوج درمانی

همه ما می‌دانیم که روابط عاشقانه و زوج درمانی کار سختی است. مانند خودروها، آن‌ها به نگهداری منظم نیاز دارند تا به خوبی کار کنند. بنابراین اگر مشکلی وجود دارد، می‌خواهید فوراً موارد را تعمیر کنید تا از عوارض بعدی جلوگیری کنید. اغلب ما می‌توانیم برخی از تعمیرات جزئی را خودمان انجام دهیم. در موارد دیگر، رفتار درمانی برای زوج‌ها با کمک یک متخصص دارای مجوز، ممکن است بهترین گزینه برای رابطه باشد. مشاوره ازدواج بر بهبود رضایت از رابطه و حل تعارض بین زوجین تمرکز دارد. چه از طریق زوج درمانی حضوری و چه از طریق مشاوره آنلاین خانواده، هدف نهایی مشاور کمک به ایجاد یک رابطه سالم و حل هر گونه مشکل احتمالی است.

منظور از زوج درمانی چیست؟

زوج درمانی نوعی روان درمانی است که می‌تواند به شما و همسرتان در بهبود روابط‎تان کمک کند. اگر مشکلاتی در رابطه دارید، می‌توانید برای کمک به بازسازی رابطه خود به دنبال زوج درمانی باشید. مشاوره زوجین که به عنوان مشاوره ازدواج نیز شناخته می‌شود، نوعی مشاوره برای شرکای صمیمی است. این شامل بررسی هرگونه تعارض بین شرکا است، اغلب کوتاه مدت است و بر مشکلات خاص تمرکز دارد. یکی از دیگر اهداف مشاوره زوجین، بهبود ارتباطات و تعاملات و تقویت روابط است. بسیاری از زوج‌ها برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین تعارضاتی از مشاوره پیش از ازدواج کمک می‌گیرند.

برایان مولر، دکترای روانشناسی در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا، می‌گوید: زوج‌درمانی می‌تواند طیف گسترده‌ای از مسائل مربوط به رابطه را برطرف کند، از جمله درگیری‌های مکرر، احساس قطع ارتباط، رابطه عاشقانه، مسائل مربوط به رابطه جنسی، یا مشکلات ناشی از استرس‌های بیرونی.

زوج درمانگر چه کسی است و چه وظایفی دارد؟

روانشناس ایرانی در آمریکا

نقش‌هایی که زوج‌درمانگران با مراجعان خود ایفا می‌کنند به رویکرد درمانی که آن‌ها ترجیح می‌دهند بستگی دارد. آن‌ها می‌توانند مشاور، متخصص، مربی، تسهیل کننده، تحریک کننده، ناظر، تشخیص دهنده و بسیاری از نقش‌های دیگر در طول دوره درمان را داشته باشند.

زوج درمانی اغلب توسط درمانگران دارای مجوز (درمانگران ازدواج و خانواده درمانی) ارائه می‌شود. با این حال، روانشناسان و روانپزشکان دیگر نیز ممکن است زوج درمانی انجام دهند. دوستان یا خانواده ممکن است بتوانند به شما پیشنهاد دهند که به یک به زوج درمانگر ماهر مراجعه کنید، یا اگر به دلایل دیگری به یک درمانگر مراجعه می‌کنید، ممکن است بتوانند شما را به یک متخصص ارجاع دهند.

درمانگر با شما و شریک زندگی‌تان برای تشریح اهداف درمان کار خواهد کرد. در حالی که زوج درمانی معمولاً شامل جلسات مشترک است، درمانگر شما ممکن است جلسات و مشاوره فردی را نیز با شما یا شریک زندگی شما انجام دهد. آن‌ها همچنین ممکن است تکالیفی را برای شما و شریک زندگی شما تعیین کنند.

وظایفی که یک مشاوره زوج درمانی بر عهده دارد شامل:

  1. مراجعان را برای شناسایی نیازهای عاطفی، رفتاری و روانی آن‌ها ارزیابی کند.
  2. سوالاتی بپرسند که مراجعان را تشویق کند تا در مورد احساسات و تجربیات خود صحبت کنند.
  3. به مراجع کمک کند تا واکنش‌های خود را پردازش کند و با تغییرات دشواری که به ازدواج و پویایی خانواده مرتبط است، مانند مشاوره طلاق، سازگار شوند.

کاربرد زوج درمانی چیست؟

کاربرد زوج درمانی

زوج درمانی زمانی استفاده می‌شود که هر دو طرف یک مشکلاتی را تجربه می‌کنند که بر روابط آن‌ها تأثیر منفی می‌گذارد. زوج‌درمانی از مهارت‌های کمکی استفاده می‌کند تا زوجین را قادر سازد برای شناسایی و حل مشکلات رابطه در یک محیط امن و حمایت‌کننده با یکدیگر همکاری کنند. زوج درمانی اهداف زیادی دارد و عبارتند از: ترمیم رابطه، بهبود کیفیت ارتباط بین شرکا، بهبود حس فردی هر یک از طرفین از خود، یادگیری نحوه مدیریت موثرتر تعارضات درون رابطه، البته به طوری که احتمال تشدید آن‌ها کمتر شود. 

خیانت، خشونت خانگی، افسردگی و اعتیاد تنها چند نشانه از مشکلات متعددی است که ممکن است در یک رابطه رخ دهد. تحقیقات نشان داده است که زوج درمانی، زمانی که با موفقیت انجام شود، می‌تواند راه موثری برای رسیدگی به چنین مسائلی و در عین حال تلاش برای تقویت رابطه باشد. زوج درمانی نوعی مشاوره است که هم فرد و هم پیوند عاشقانه را هدف قرار می‌دهد، با هدف بهبود ارتباط بین شرکا و تقویت ارتباط آن‌ها.

روانشناسی زوج درمانی، یک درمان روانشناختی است که به طور خاص برای زوج‌هایی است که مشکلات رابطه دارند. این نوع درمان به زوج‌های مضطرب کمک می‌کند تا پیوند خود را تقویت کنند و مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشند، در نتیجه الگوی تعامل را تغییر می‌دهند که به ایجاد یک رابطه پایدارتر در آینده کمک می‌کند.

زوج درمانی یک روش درمانی است که از کار گروهی و زوجی برای ایجاد روابط سالم‌تر و بهبود کیفیت زندگی خانوادگی استفاده می‌کند. اگر زوجی به این رویکرد درمانی خوب پاسخ ندهد، ممکن است بهتر باشد که برای انواع دیگر مشاوره روانشناسی ارجاع شوند. البته تشخیص آن به عهده خانم دکتر مهسا کاشفی زاده است. 

مزایای زوج درمانی چیست؟

درک بهتر

افراد گزارش می‌دهند که احساس می‌کنند با شریک زندگی خود و احساسات خود ارتباط بیشتری دارند و همچنین در رابطه ایمن‌تر، خودجوش و بازیگوش‌تر هستند. مولر می‌گوید: وقتی مردم در رابطه‌شان احساس امنیت بیشتری می‌کنند، می‌توانند در بخش‌های دیگر زندگی‌شان قاطع‌تر و ماجراجوتر شوند. از مزایای زوج درمانی می‌توان به کاهش پریشانی رابطه و افزایش رضایت از رابطه اشاره کرد. برخی از مزایای روانشناس زوج درمانی عبارت است از:

یکدیگر را بهتر درک کنید

زوج درمانی می‌تواند به شما کمک کند خود و همسرتان را بهتر درک کنید. می‌تواند به هر دوی شما کمک کند تا احساسات، امیدها، ترس‌ها، اولویت‌ها، ارزش‌ها و باورهای خود را بیان کنید.

مشکلات رابطه را شناسایی کنید

به گفته مولر، جلسات زوج درمانی می‌تواند به شما و همسرتان کمک کند تا مسائلی را که منجر به درگیری‌های مکرر، عدم اعتماد و احساس قطع ارتباط می‌شوند را شناسایی کنید.

بهبود مهارت های ارتباطی

دکتر زوج درمانی می‌تواند به شما و همسرتان کمک کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنید. این می‌تواند به شما کمک کند تا خود را بیان کنید و آنچه را که نیاز دارید بدون حمله یا سرزنش شریک زندگی خود بخواهید.

تعارضات را حل کنید

درمانگر شما می‌تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تا مشکلات خود را حل کرده و آن‌ها را حل کنید. تعارضات در میان تمامی زوج‌ها وجود دارد، مهم مهارت حل مسئله است که باید آن را به کمک زوج درمانی فرا گرفت و از آن به بهترین شکل در روابط خود استفاده کرد. 

تقویت دوستی و دلبستگی

زوج درمانی می‌تواند به تقویت دوستی، دلبستگی، پیوند و صمیمیت بین شما و همسرتان کمک کند. زمانی که دلبستگی جای خود را به وابستگی بدهد حتی نحوه ابراز علاقه و صمیمیت در میان شما زوجین تغییر پیدا می‌کند. 

خاتمه دادن به رفتار ناکارآمد

درمانگر شما می‌تواند رفتارهای ناکارآمد را شناسایی کرده و به حذف آن‌ها کمک کند. البته به شرط آن که دو طرف با درمانگر خود همکاری کنند و حتی به تمرین‌ها و مواردی که در جلسات بیان می‌شود عمل کنند. 

مهارت‌ها را بیاموزید

زوج‌درمانی شکل بلندمدت درمانی نیست. در عوض، این یک درمان کوتاه‌مدت است که هدف آن تجهیز شما و شریک زندگیتان به مهارت‌هایی است که به شما کمک می‌کند تا از تعارضاتی که در مسیر ایجاد می‌شوند را پیشگیری و مدیریت کنید.

بهبود رضایت از رابطه

جدا از این که زوج درمانی چیست و چه کاربردی دارد. شما باید با مزایای آن نیز آشنا شوید تا تمایل بیشتری برای انجام آن داشته باشید. به خاطر داشته باشید که زوج درمانی می‌تواند به بهبود کیفیت کلی رابطه شما کمک کند، به طوری که شما و شریک زندگیتان در کنار هم شادتر باشید.

اهداف زوج درمانی چیست؟

یادگیری مهارت

مهم نیست اینستاگرام چه چیزی را به شما نشان می‌دهد، هیچ زوجی کامل نیست. آن‌ها دعوا می‌کنند، چیزهای بدی می‌گویند، با عصبانیت به رختخواب می‌روند و سال‌ها (حتی دهه‌ها) درگیری دارند که هرگز به نتیجه نرسیده است. کاملا طبیعی است هر رابطه‌ای، حتی بهترین آن‌ها، لحظات خود را دارد، اما کسانی که می‌توانند طوفان‌ها و خشکسالی‌ها را پشت سر بگذارند، معمولاً کسانی هستند که به دنبال مشاوره زوجین و روان درمانی هستند. این به این دلیل است که مزایای درمان بسیار فراتر از رابطه شما است. اما هر یک از شما زوجین عزیز، از مراجعه به زوج درمانگر اهدافی دارد. این اهداف عبارت است از:

  • درک متقابل

بهتر است شما، شریک زندگی و رابطه‌تان را درک کنید. شناخت و درک خود، شریک زندگی و رابطه خود را عمیق‌تر کنید. این یک هدف مستمر است که می‌تواند در طول کل رابطه شما پرورش داده شود و مورد بازبینی قرار گیرد.

  • ترس‎‌های یکدیگر را شناسایی کنید

ترس‌های یکدیگر را شناسایی کنید و آنچه را که هر فرد برای احساس امنیت در رابطه نیاز دارد را تصدیق کنید.

  • نحوه سازش را کشف کنید

نحوه سازش

یک فرایند حل مسئله برد-برد را برای حل هر یک از مسائلی که در آن‌ها گیر کرده‌اید کشف کنید. این فرآیندی که با هم در درمان ایجاد می‌کنید، نه تنها باید به شما کمک کند تا در مسائل فعلی و گذشته پیمایش کنید؛ بلکه باید شما را با ابزارهایی جدیدی آشنا کند تا از آن‌ها برای حل مسائل جدیدی که در زندگی شما رخ می‌دهد، استفاده کنید.

  • یاد بگیرید چگونه با تفاوت‎‌های فردی کنار بیایید

مهارت‌هایی را بیاموزید تا به تنهایی تفاوت‌های اساسی خود را به طور مشترک مدیریت کنید. این به شما کمک می‌کند تا از نیاز به جدا شدن از یکدیگر یا مبارزه برای حل یک مشکل اجتناب کنید. در واقع رسیدن به تمامی این موارد با خانم دکتر مهسا کاشفی زاده کار آسانی است. 

  • بفهمید چگونه عاشق باشید

روش‌های جدیدی را برای حفظ لحن عاطفی (شاد و محبت آمیز)، بدون تبدیل شدن به خشم و دشمنی را درک کنید. تمایز بین ابراز خشم سالم و ناسالم را بشکنید. این موارد حتی در زوج درمانی آنلاین نیز به شما آموزش داده می‌شود. 

  • ریشه مشکلات را پیدا کنید

به دست آوردن بینش در مورد دوران کودکی خود، جایی که ممکن است منشاء عادات مشکل ساز را بیابید، به راحتی می تواند به جلوگیری از واکنش هیجانی بیش از حد مداوم کمک کند.

  • در همان صفحه شریک زندگی خود قرار بگیرید

این ظرفیت را ایجاد کنید که در یک صفحه یا یک طرف قرار بگیرید و زندگی مشترک بهتری را تصور کنید، نه فقط آنچه را که به عنوان فردی می‌خواهید.

  • یاد بگیرید با هم کار کنید

توانایی کار با هم به عنوان یک تیم، هم در مورد مسائل عاطفی بزرگ‎تر و پیچیده‌تر و هم در امور روزمره را افزایش دهید.

  • روزهای سخت را پشت سر بگذارید

زوج‌ها طبیعتا همیشه مشکل خواهند داشت. همانطور که اشاره کردیم، هیچ زوجی کامل نیست. اما همه چیز در مورد رسیدگی به این مسائل به طور سالم و با یکدیگر ممکن است. این هدف به شما کمک می‌کند تا انگیزه‌ای برای ادامه تکامل پیدا کنید، حتی زمانی که زندگی دشوار می‌شود.

  • احساسات صادقانه را به اشتراک بگذارید

به جای صحبت در مورد موضوعات مهم که ممکن است از واکنش‌های طرف مقابل بترسید، فضایی را ایجاد کنید تا از صمیم قلب در مورد آنچه واقعاً مهم است صحبت کنید.

  • بهبود همدلی در ارتباطات

ارتباطات خود را طوری ساختار دهید که به هر یک از آن‌ها این امکان را بدهید که به اندازه کافی احساس امنیت کنند تا به طور همدلانه با هم ارتباط برقرار کنند. با هم صحبت کنید و به روشی گوش دهید که هر کدام احساس کنند پذیرفته شده، تایید شده و قابل درک هستند.

  • قضاوت و حالت تدافعی را محدود کنید

محرک‌ها و استراتژی‌های دفاعی یکدیگر را شناسایی کنید و باورها یا قضاوت‌های محدودکننده را با باورهایی درست جایگزین کنید که یک رابطه غنی‌کننده متقابل ایجاد می‌کنند. روایات ناخودآگاه که ارتباط را مسدود می‌کنند و باعث واکنش و حالت تدافعی می‌شوند را رد کنید.

  • زبان عشق یکدیگر را کشف کنید

آنچه را که برای احساس دوست داشتن نیاز دارید را درک کنید و آن را به وضوح برای شریک زندگی خود بیان کنید.

  • راهبردهای جدیدی برای حل مشکلات پیدا کنید

عادات قدیمی، دفاع‌ها و راهبردهای مقابله‌ای را به عنوان افراد و به عنوان شریک، با عادات غنی کننده شناسایی و جایگزین کنید.

  • شعله را دوباره روشن کنید

عاشقانه‌های رابطه خود را دوباره کشف کنید و لذت را به رابطه صمیمی خود بازگردانید.

زوج درمانی چه مشکلاتی را حل می کند؟

حل مشکلات

مردم عموماً به دنبال مشاوره هستند؛ زیرا دچار نوعی پریشانی هستند که غیرقابل تحمل شده است و به دنبال کمک برای حل مسائلی هستند که با ناراحتی یا درد آن‌ها مرتبط است. هنگامی که آن‌ها در مهم‌ترین روابط خود درگیری، قطع ارتباط یا درد عاطفی را تجربه می‌کنند، اغلب آن را غیرقابل تحمل می‌دانند و برای بهبود روابط و رفع مشکلات از متخصصان کمک می‌گیرند تا بتوانند دوباره احساس خوبی داشته باشند. موارد زیر برخی از رایج‌ترین موضوعاتی است که زوج‌ها برای مشاوره مطرح می‌کنند و راه‌هایی که یک درمانگر حرفه‌ای می‌تواند به رفع آن‌ها کمک کند.

ارتباط: سیگنال های از دست رفته

اغلب زوج‌ها در روابط خود به درجات مختلفی ارتباط نادرست را تجربه می‌کنند. زمانی مشکل ساز می‌شود که پیام‌ها از طریق تجربه زندگی ما و همچنین شریک زندگی ما فیلتر می‌شوند و محتوای واقعی اغلب در سوء تفاهم یا سیگنال‌های از دست رفته گم می‌شود. مشاور یک زوج می‌تواند به زوج‌ها کمک کند در آن لحظات بحرانی ثابت قدم بمانند در حالی که از منطق و احساسات خود برای برقراری ارتباط بهتر و حل مشکل استفاده می‌کنند.

عدم صمیمیت در رابطه 

صمیمیت تاثیر زیادی بر روابط دارد. زوج‌ها به ارتباط فیزیکی و عاطفی نیاز دارند. انسان‌ها به طور ذاتی نیاز دارند که از طرف شریک زندگی خود احساس خواسته شدن، داشته باشند. دلایل رایج زیادی وجود دارد که زوج‌ها با مسائل جنسی دست و پنجه نرم می‌کنند، از مسائل بیولوژیکی، مسائل عاطفی، مسائل مربوط به روابط، سابقه آسیب‌های جنسی گذشته، مسائل مربوط به اعتماد، مسائل فرهنگی و موارد دیگر.

با این حال، زوج‌ها احساس می‌کنند که صمیمیت چقدر برای رابطه‌شان مهم است و چقدر روی زندگی‌شان تأثیر می‌گذارد. خانم دکتر مهسا کاشفی زاده می‌تواند مکانی امن و سالم را ارائه دهد تا نه تنها درباره این موضوعات به روشی معتبر صحبت کنید، بلکه به زوج کمک می‎کند تا به سمت یک رابطه صمیمانه‌تر و رضایت‌بخش‌تر حرکت کنند.

اعتیاد: مشکل شما در مقابل مشکل ما

اعتیاد

به نظر می‎رسد که رفتارهای اعتیاد آور بیش از هر زمان دیگری رایج است، از دسته بندی‌های مختلف از سوء مصرف مواد گرفته تا اعتیادهای رفتاری مانند پورن، غذا خوردن اجباری یا «معتاد به کار». در نتیجه، اعتیاد یکی از شایع‌ترین دلایلی است که زوج‌ها به دنبال کمک حرفه‌ای هستند.

در حالت ایده‌آل، یک مشاور زوج‌ می‌تواند به هر یک از زوجین کمک کند تا چرخه اعتیاد و نقشی که رابطه آن‌ها در تقویت یا شکستن چرخه اعتیاد ایفا می‌کند را بهتر درک کند.

خیانت: روزبه‌روز در حال افزایش

خیانت دلیل بزرگی است که زوج‌ها به دنبال کمک هستند. بهبودی پس از یک رابطه یا حتی تصمیم گیری در مورد اینکه آیا سعی کنید رابطه را پس از یک خیانت به نتیجه برسانید یا نه، پیچیده است. مشاور زوج‌های ماهر می‌تواند به زوج کمک کند تا احساسات دردناک خیانت، اعتماد آسیب‌دیده، گناه و شرم را در حین بررسی و رسیدگی به نقاط ضعفی که ممکن است در خیانت نقش داشته باشد، کنترل کنند.

مسائل مربوط به سلامت روان

مسائل رایج سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب نه تنها بر عملکرد روزانه ما تأثیر می‌گذارد، بلکه در نحوه ارتباط ما با یکدیگر نیز اختلال ایجاد می‌کند. سایر مسائل مربوط به سلامت روان مانند ADD، اختلال دوقطبی، اختلالات سازگاری، صفات مرزی و خودشیفتگی و تروما نیز می‌توانند در توانایی زوج برای حفظ یک رابطه سالم اختلال ایجاد کنند.

کار با مشاور زوج‌ها می‌تواند به زوج‌ها کمک کند تا خودشان را از مسائل مربوط به سلامت روان خود و همسرشان جدا کنند و در عین حال به آن‎ها کمک می‌کند تا درک کنند که چگونه این مسائل در زندگی و رابطه‌شان ظاهر می‌شود.

غم و اندوه و از دست دادن

از دست دادن چیزی است که همه ما با آن روبرو هستیم و به اشکال مختلف رخ می‌دهد، سقط جنین، مرگ فرزند یا والدین یا از دست دادن یکی از عزیزان از راه‌های دیگر مانند جدایی فیزیکی. این از دست دادن نه تنها می‌تواند برای رابطه زوجین ویرانگر باشد، بلکه شرکا اغلب از روش‌های مختلفی برای بیان غم و اندوه خود استفاده می‌کنند

مشاور زوج‌ درمانی می‌تواند در کنار زوجی که غم و اندوهشان را حل می‌کنند، قدم بزند و به آن‌ها کمک کند تا به جای احساس انزوا و تنهایی در غم خود، از یکدیگر نیرو بگیرند.

چه زمانی برای زوج درمانی باید به زوج درمانگر مراجعه کرد؟

ژورنال نویسی

​نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شما و شریک عاشقانه‌تان می‌توانید از مشاوره زوجین بهره مند شوید. این شامل:

  1. تشدید تعارض و عادات بد ارتباطی.
  2. فاصله عاطفی و تنهایی.
  3. از عشق افتادن، یعنی “من تو را دوست دارم، اما عاشق تو نیستم.”
  4. مسائل مربوط به اعتماد و تعهد، مانند مشکل در اتکا به شریک یا همتراز نکردن سلامت هر یک از شرکا.
  5. ناامنی‌های دلبستگی که ناشی از احساس کم ارزشی و ترس از رها شدن است. این می‌تواند شامل وابستگی شدید باشد که منجر به رفتارهای مزاحم می‌شود. اما همچنین می‌تواند شامل استقلال شدید باشد که می‌تواند باعث شود شریک زندگی احساس کند که در اولویت نیست.
  6. احساس حمایت نشدن و طرد شدن از نظر عاطفی یا مشکل در بیان کردن احساسات.
  7. صمیمیت جنسی عملاً وجود ندارد، فقدان میل وجود دارد یا به ندرت در مورد آن صحبت می‎شود.
  8. مشکلات مربوط به همسر، روابط دوستانه، عوامل استرس زای شغلی یا زندگی از جمله مشکلات سلامتی.
  9. سوء استفاده، خیانت، و اعتیاد (الکل، مواد مخدر، پورن، و غیره).
  10. تفاوت در شیوه‌های فرزندپروری که منجر به تعارض می‌شود.
  11. سوء مدیریت و اختلاف نظر در امور مالی.
  12. احساس ناعادلانه در تقسیم کارهای خانه.
  13. مسائل اضطراب و افسردگی درمان نشده که همه چیز را در رابطه پیچیده می‌کند.
  14. تصمیم گیری نابرابر

زوج درمانی برای چه کسانی مناسب است؟

زوج درمانی برای چه کسانی است

بسیاری از مردم بر این باورند که تنها زمانی که جدایی یا طلاق در شرف وقوع است، باید به دنبال مشاوره روابط باشند. اما این اغلب خیلی کم است، خیلی دیر. از نظر خانم دکتر مهسا کاشفی زاده رابطه درمانی باید به محض اینکه مشکلات بر سر راه زندگی روزمره شما قرار می‌گیرد شروع شود. افراد ممکن است به دلایل مختلفی، روانشناسی زوج درمانی را انتخاب کنند. اما چه کسانی به زوج درمانی نیاز دارند؟ این فرآیند برای چه کسانی مناسب است؟

7 نشانه وجود دارد که ممکن است به مشاوره رابطه نیاز داشته باشید:

  1. خیانت رخ داده است.
  2. زمان‌های بد بیشتر از زمان‎های خوب است.
  3. شما و شریک زندگی‌تان برای برقراری ارتباط در تلاش هستید.
  4. یک مشکل اساسی وجود دارد که نمی‌توانید آن را حل کنید.
  5. اهداف شما در زندگی با هم هماهنگ نیستند.
  6. شما هرگز بحث نمی‌کنید. 
  7. شما از زندگی صمیمی خود ناامید هستید.

​شرایط لازم برای شرکت در جلسات زوج درمانی

یادداشت کردن

در حالی که مشاوره زوجین می‌تواند برای بسیاری مفید باشد، در برخی شرایط، یک درمانگر ممکن است توصیه کند که شرکای زندگی ابتدا به دنبال مشاوره فردی باشند. به عنوان مثال، اگر در رابطه مورد سوء استفاده و خشونت قرار می‌گیرد، مشاور احتمالاً توصیه می‌کند که شریک زندگی قبل از اینکه آن‌ها را به عنوان یک زن و شوهر دور هم جمع کنند، به صورت جداگانه روی مدیریت خشم کار کنند.

در زیر چند پیشنهاد برای کمک به شما برای آمادگی برای جلسات مشاوره زوجین آورده شده است.

1. یادداشت مطالب

هنگامی که در اولین جلسه زوج درمانی خود شرکت می‌کنید، درمانگر از شما می‌پرسد که چه مسائلی شما را به آنجا رسانده است. این مفید است که بتوانید از قبل با شریک زندگی خود در مورد آنچه که هر فرد نگران آن است صحبت کنید. ممکن است هر یک از شما بخواهید مطالبی را یادداشت کنید تا در جلسه همراه خود داشته باشید. این به شما کمک می‌کند تا روی مسائل اصلی که شما را به سمت درمان کشانده‌اند، متمرکز بمانید.

2. اهداف خود را بشناسید

قبل از ورود به جلسه درمان هدف خود را از زوج درمانی مشخص کنید. آیا می‌خواهید در آینده بتوانید گفتگوهای معناداری با شریک زندگی خود داشته باشید؟ آیا می‌خواهید زمان بیشتری را با شریک زندگی خود بگذرانید؟ آیا می‎خواهید یاد بگیرید که چگونه به طور مؤثرتر با اختلافات با شریک زندگی خود مقابله کنید؟

روشن کردن دلیلی که به دنبال درمان هستید به شما کمک می‎کند انگیزه داشته باشید و به شما کمک می‎کند درمانگری مناسب را پیدا کنید.

3. مطمئن شوید که هر دو آماده هستید

درمان تنها در صورتی مؤثر خواهد بود که هر دوی شما مایل باشید 100% به آن بپردازید. زوج درمانی در مورد درک مشکلات شما به عنوان یک زوج، سازش، بهبودی و تعیین اهداف است. هم شما و هم شریک زندگیتان باید برای شروع این فرآیند آماده باشید.

اغلب، شریکی که در ابتدا مشاوره زوجین را پیشنهاد کرده است، در مورد چشم انداز درمان با انگیزه و هیجان بیشتری صحبت، در حالی که شریک دیگر ممکن است تمایل بیشتری نداشته باشد. درمانگر انگیزه‌های هر دو طرف را در جلسات بررسی می‌کند و تلاش می‌کند تا هر گونه نگرانی یا ترس در مورد فرآیند را کاهش دهد. با این حال، حتی یک درمانگر ماهر در کمک به زوجین مشکل خواهد داشت، اگر یکی از زوجین همچنان تمایلی به مشارکت در این روند نداشته باشد.

4. بدانید که لازم نیست از خود بی خود شوید

هدف از مشاوره زوجین ایجاد رابطه رضایت بخش و سالم برای هر دو طرف است. ممکن است برای بررسی مجدد برخی از رفتارها و فرضیات خود به چالش کشیده شوید. ممکن است از شما خواسته شود راه‌های جدیدی را برای ارتباط با شریک زندگی خود امتحان کنید که ممکن است در ابتدا احساس ناراحتی کنید. با این حال، شریک زندگی شما نیز همین روند را طی می‌کند و سعی می‌کند بفهمد که چگونه برخی از رفتارهای او بر شما تأثیر می‌گذارد.

درمانگر شما به شما کمک می‌کند تا مسائلی را که بر رابطه شما تأثیر منفی می‌گذارد، کشف کنید و با هر یک از طرفین همکاری خواهد کرد تا رابطه‌ای راضی کننده برای هر دو طرف ایجاد کند.

انواع رویکردهای زوج درمانی

از خود بی خود نشوید

وقتی صحبت از رویکردهای زوج درمانی می‌شود، گزینه‌های زیادی وجود دارد. می‌توانید مطمئن باشید که شما و شریک زندگی‌تان می‎توانید روش دقیق مشاوره رابطه را پیدا کنید که برای شما کارساز است. به گفته مولر، رویکردهای متعددی برای زوج درمانی وجود دارد که خانم دکتر مهسا کاشفی زاده با توجه به شرایط و بسته به نیاز از آن‌ها استفاده می‌کند. 

  • درمان عاطفی متمرکز (EFT)

EFT بر بهبود وابستگی و پیوند بین شما و شریک زندگیتان تمرکز دارد. درمانگر به شما کمک می‌کند تا الگوهایی را که منجر به احساس قطع ارتباط می‌شود، درک کرده و تغییر دهید.

  • رفتار درمانی

رفتار درمانی همچنین به عنوان زوج درمانی رفتاری (BCT) شناخته می‌شود، این شکل از درمان شامل شکل دادن به رفتار با تقویت رفتارهای مثبتی است که ثبات و رضایت را افزایش می‌دهد، این در حالی که رفتارهایی را که باعث منفی گرایی می‌شود، دلسرد می‌کند.

  • درمان شناختی رفتاری (CBT)

همچنین به عنوان زوج درمانی شناختی رفتاری (CBCT) شناخته می‌شود، این شکل از درمان شامل شناسایی و تغییر الگوهای فکری است که بر رفتار تأثیر منفی می‌گذارد.

  • روش گاتمن

این روش شامل پرداختن به مناطق درگیری و تجهیز شما و شریک زندگیتان به مهارت‌های حل مسئله است. هدف آن بهبود کیفیت دوستی و سطح صمیمیت بین شما و شریک زندگیتان است.

  • رویکرد آلن واچل

این یک رویکرد مبتنی بر قدرت است که شامل تمرکز بر جنبه‌های مثبت رابطه است. به جای سرزنش، بر بیان نقاط مثبت خود تمرکز می‌کند.

انواع مختلف زوج درمانی

درمان شناختی

درمان یک رویکرد یک اندازه برای همه نیست. بنابراین، شما باید بهترین نوع را برای رابطه منحصر به فرد خود در نظر بگیرید. در حالی که اکثر درمانگران در انواع سبک‌ها آموزش دیده‌اند، خوب است بدانید که تفاوت آن‌ها چگونه است تا بتوانید در جلسات آینده خود درباره چه رویکردی صحبت کنید. گاهی اوقات بهترین پاسخ برای زوج‌ها ترکیبی از سبک‌ها است.

در زیر لیست کوتاهی از برخی از رایج‌ترین انواع مختلف زوج درمانی ارائه شده است.

PACT تراپی

PACT (رویکرد روان‌بیولوژیکی به زوج‌درمانی) نوعی زوج درمانی است که با تنش و تعارض در رابطه شما به قلب اتفاقات می‌پردازد. PACT ترکیبی از تئوری دلبستگی، علوم اعصاب رشدی و تنظیم برانگیختگی است.

PACT زمانی را صرف این نمی‌کند که چه کسی درست می‌گوید یا اشتباه می‌کند یا اینکه چگونه مشکل را برطرف کند. درعوض، صرفاً بر آنچه در سر شما می گذرد و احساساتی که در طول درگیری با شریک زندگی خود احساس می کنید تمرکز می کند.

Imago Therapy یا ایماگوتراپی

ایماگوتراپی نوعی زوج درمانی است که بر تبدیل تعارض به رشد تمرکز دارد. این تکنیک‌های رفتاری و معنوی را با روش‌های روان‌شناسی غربی ترکیب می‌کند تا قسمت‌های ناخودآگاه هر فرد را آشکار کند.

“Imago” که به معنای “تصویر” است، به طور خاص به تصویر ناخودآگاه عشقِ آشنا اشاره دارد. بر اساس تئوری ایماگو، تجربیات اولیه ما با مراقبان، آنقدر بر ما تأثیر می‌گذارد که ناخودآگاه به دنبال افرادی در زندگی بزرگسالی خود می‌گردیم که شبیه به آن‌ها باشند. علاوه بر این، ایماگو درمانی بر این باور است که احساساتی که در دوران کودکی تجربه کرده‌اید احتمالاً در روابط بزرگسالان شما وجود دارد.

مشاوره تشخیص

  اگرچه این زوج درمانی نیست، اما مشاوره تشخیص می‌تواند برای زوج‌هایی که در نقطه محوری رابطه خود هستند مفید باشد. مشاوره تشخیص برای زوج‌هایی استفاده می‌شود که در دوراهی تصمیم می‌گیرند که آیا رابطه را پایان دهند یا نه. مشاوره تشخیص با انواع دیگر مشاوره متفاوت است؛ زیرا هدف آن اصلاح رابطه نیست. در عوض، هدف این است که زوجین در مورد اینکه کدام راهی را که باید بروند به توافق برسند: با هم بمانند یا از هم جدا شوند.

تکنیک‌های اصلی در زوج درمانی چیست؟

ایماگوتراپی

زوج‌درمانگران اغلب از یک رویکرد یکپارچه برای درمان استفاده می‌کنند، و بسته به نیاز شما، تکنیک‌هایی را از اشکال مختلف درمان می‌گیرند.

این‌ها تنها برخی از استراتژی‌هایی است که زوج درمانگر ممکن است از آن‌ها استفاده کند:

  • آشنایی با شما

درمانگر با شناختن شما و شریک زندگیتان، احساس ایمنی ایجاد می‌کند. مولر می‌گوید: آن‌ها به طور فعال و مشارکتی با شما کار می‌کنند تا به شما کمک کنند خود و شریک زندگی‌تان را بهتر بشناسید.

  • شناخت احساسات

مولر می‌گوید: «درمانگر به شما و همسرتان کمک می‌کند تا احساسات را شناسایی کرده و آن‌ها را در قالب کلمات برای یکدیگر بیان کنید».

  • کاوش در گذشته

زوج درمانی می‌تواند شامل کاوش در گذشته شما باشد؛ زیرا می‌تواند به شما در درک بهتر ترس‌ها، انگیزه‌ها و رفتارهای خود در یک رابطه کمک کند. همچنین می‌تواند به حل تعارضات حل نشده‌ای که بر حال شما تأثیر می‌گذارد کمک کند.

  • تمرکز بر راه حل‌ها

خانم دکتر مهسا کاشفی زاده با شما و همسرتان برای حل مسائل، اصلاح الگوهای رفتاری منفی و تمرکز بر جنبه‌های مثبت رابطه پیش خواهد رفت. 

  • مهارت‌های آموزشی

زوج‌درمانی می‌تواند به شما و همسرتان کمک کند تا مهارت‌های مدیریت خشم، حل مسئله و حل تعارض را آموزش ببینید. هدف این است که شما و شریک زندگیتان را با ابزارهایی تجهیز کنیم تا در زمان بروز مشکلات از آن‌ها استفاده کنید. 

  • ذهن آگاهی 

آموزش مهارت‌های تنظیم عاطفی مانند ذهن آگاهی برای هدایت موثر تعارض و پریشانی بین فردی برای زوج‌ها مهم است.

اثرات استرس بر روی سیستم عصبی، مغز و واکنش‌های بدن، تنش‌ها را افزایش می‌دهد و احساسات و تعاملات منفی را تشدید می‌کند. اگر زوج‌ها بتوانند سطح بهینه‌ای از برانگیختگی را برای پردازش و ادغام تجربیات به طور مؤثر پیدا کنند، می‌توانند حل مسائل و ایجاد ارتباطات معنادار را بیاموزند.

  • الگوهای ردیابی

ردیابی، تکنیکی است که برای به دست آوردن درک الگوهای تعاملی ارائه شده در رابطه استفاده می‌شود.

شناسایی الگوها می‌تواند به زوج‌ها کمک کند تا نحوه ارتباطشان با یکدیگر و چگونگی شروع رفتارهای مشکل‌ساز را درک کنند و سپس راه‌حل‌هایی برای تغییر الگوهای ناسازگار ایجاد کنند.

  • آموزش روانی برای ترویج ذهنی سازی

آموزش روانی

ذهنی سازی به ظرفیت بازتاب و تفسیر رفتار خود و دیگران بر اساس حالات ذهنی درونی مانند باورها، افکار و احساسات اشاره دارد. توانایی ذهنی کردن تجربیات خود و دیگران، توانایی مقابله با استرس‌های داخلی و خارجی، تنظیم عاطفه و ایجاد روابط بین فردی پایدار را افزایش می‌دهد.

  • تکنیک‌های تثبیت کننده

تکنیک‌های تثبیت کننده آن‌هایی هستند که در ابتدای درمان برای ایجاد یک بنیاد و اتحاد درمانی سالم بین درمانگر و زوج استفاده می‌شوند.

یک درمانگر زمانی از این تکنیک استفاده می‌کند که قوانین اساسی را تعیین می‌کند، روند و اهداف درمان را توضیح می‌دهد و چارچوبی برای شروع مشاوره ارائه می‌دهد.

  • سوالات دایره‌ای

سوالات دایره‌ای به مراجعان کمک می‌کند تا پویایی‌هایی را که در داخل رابطه رخ می دهد را درک کنند. این سوالات دیدگاه‌های هر دو طرف را بررسی می‌کند.

پرسش‌های دایره‌ای باید شامل ویژگی‌هایی باشد که به تعریف مشکل کمک می‌کند، پاسخ‌هایی را برمی‌انگیزد که نشان می‌دهد چگونه موقعیت‌ها در طول زمان تغییر کرده‌اند، در مورد اینکه چگونه تعاملات یک شریک بر دیگری تأثیر می‌گذارد و شامل فرضیه‌هایی باشد که شریک را به تغییر رفتار دعوت می‌کند.

مثال: از هر یک از طرفین بپرسید که به نظر آن‌ها بزرگ‌ترین مشکل در رابطه چیست.

  • بازتاب نایکان

بازتاب نایکان یک فعالیت عالی برای انجام با زوج‌هایی است که به دنبال  بهبود کیفیت روابط از طریق درک عمیق‌تر هستند. این می‌تواند منجر به تغییرات مثبت در رفتار و ارتباطات شود.

  • ژورنال نویسی رابطه

ژورنال، روابط زوجین را دعوت می کند تا در مورد افکار، احساسات و خواسته های مربوط به رابطه بنویسند. آنها می توانند در مورد چیزهایی بنویسند که به خوبی پیش می روند، آنچه که دوست دارند تغییر دهند یا واکنش‌ها و اختلافات خاصی که رخ داده است.

  • ارتباطات

کاربرگ بازتاب، ارتباط مؤثر و جنبه‌های ارتباط مؤثر را توضیح می‌دهد و سپس سؤالاتی پرسیده می‌شود  تا به افراد در یک رابطه کمک کند تا نقاط ضعف را برطرف کنند.

ارتباط یکی از جنبه‌های مهم زوج درمانی است و این کاربرگ را می‌توان به صورت جلسه‌ای انجام داد یا به عنوان تکلیف درسی تعیین کرد.

  • چهار سوار

گوتمن و گاتمن (2017) این نظریه را مطرح کردند که همه مشکلات روابط ریشه در “چهار سوارکار” دارند که عبارتند از انتقاد، دفاع، سنگ اندازی و تحقیر.

زمانی که زوج‌ها بتوانند این رفتارهای بین فردی را شناسایی کرده و پادزهرهایی را برای نفی آن‌ها بیاموزند، تعارض حل می‎شود و ارتباط افزایش می‌یابد. 

  • حل تعارض

پرسشنامه حل تعارضات زناشویی به زوجین کمک می‌کند تا تعارضات، راهبردهای مقابله و اثربخشی این راهبردها را شناسایی کنند. زوج‌ها می‌توانند سبک‌های مقابله‌ای مشکل‌ساز را بررسی کنند و آن‌ها را با روش‌های مؤثرتر حل و فصل و با مدیریت تعارض جایگزین کنند.

در زوج درمانی چه انتظاراتی باید داشت؟

انتظارات در جلسه زوج درمانی

در چند جلسه اول خانم دکتر مهسا کاشفی زاده، در مورد دلایل شما برای مشاوره گرفتن اطلاعات می‌گیرد و شما را به صورت فردی و زوجی می‌شناسد. درمانگر شما از شما و شریک زندگیتان در مورد دوران کودکی، نحوه آشنایی، سال‌های اولیه ازدواج، خانواده یا سایر زمینه‌های زندگی شخصی شما سؤالاتی می‌پرسد.

درک این نکته مهم است که این بخش از روند درمانی ضروری است. شنیدن کل داستان شما به درمانگر شما کمک می‌کند تا رابطه شما را ارزیابی کند و یک برنامه درمانی مناسب ایجاد کند. به علاوه، گاهی اوقات یادآوری گذشته به شما کمک می‌کند تا مشکلات رابطه فعلی خود را در چشم انداز قرار دهید.

به اشتراک گذاشتن جزئیات صمیمی رابطه خود با شخص ثالث ممکن است در ابتدا ناراحت کننده باشد، اما مطمئن باشید که مطب درمانگر شما فضای امنی است. درمانگر شما وجود دارد تا شما را در مسیر درست نگه دارد، اما همچنین به شما اجازه می‌دهد خودتان باشید. همانطور که هر دو عضو صحبت می‌کنند، مشاور روابط به آنچه می‌گویند گوش می‌دهد و زبان بدن و نحوه واکنش شرکا به یکدیگر و برقراری ارتباط با یکدیگر را مشاهده می‎کند.

در جلسات زوج درمانی چه اتفاقاتی می افتد؟ زوج درمانگر چه سوالاتی ممکن است بپرسد؟

تشخیص احساسات

سوال شگفت انگیز می‌تواند ابزار ارزشمندی در زوج درمانی روابط باشد؛ زیرا به زوج‌ها کمک می‎کند تا احتمالات را کشف کنند، ارتباطات باز را در روابط خود تقویت کنند و آینده‌ای مثبت را با هم تصور کنند.

در زوج درمانی، می‌توان از سوال شگفت انگیز برای تشویق شرکا به تصور اینکه رابطه ایده آل آن‎ها چگونه است استفاده کرد. با پرسیدن سوالاتی مانند: “اگر رابطه شما دقیقاً همانگونه بود که می‌خواستید، چه شکلی بود؟” یا «اگر رابطه‌تان پر رونق بود، هر دوی شما چه کار متفاوتی انجام می‌دادید؟»، درمانگران می‌توانند زوج‌ها را راهنمایی کنند تا یک شراکت رضایت بخش‌تر را تصور کنند.

این فرآیند به زوج‌ها اجازه می‌دهد تا از خواسته‌ها، آرزوها و اهداف مشترک خود استفاده کنند، که می‌تواند به عنوان پایه‌ای برای تلاش در جهت تغییرات مثبت باشد.

نمونه‌هایی برای سوال شگفت انگیز در زوج درمانی:

  1. آینده ای را تصور کنید که در آن هر دوی شما عمیقاً در رابطه خود احساس ارتباط و حمایت می‌کنید. برای ایجاد و حفظ آن حس ارتباط‌ متوجه چه اعمال یا رفتار خاصی می‌شوید؟
  2. اگر فردا از خواب بیدار شوید و تمام موانعی که مانع از دستیابی شما به اهداف مشترکتان به عنوان یک زوج می‌شوند، به طرزی جادویی از بین رفته باشند، چه قدم‌هایی را با هم برای شروع پیشرفت به سمت آن اهداف برمی‌دارید؟
  3. و …

چگونه یک زوج درمانگر پیدا کنیم؟

پیدا کردن زوج درمانگر

پیدا کردن یک زوج درمانگر که برای شما و شریک زندگیتان مناسب باشد، کار دشواری است. اما از مسیر زیر می‌توانید برای پیدا کردن یک زوج درمانگر ماهر قدم بردارید. 

  • به صورت آنلاین شروع کنید و نظرات مراجعان قبلی را بررسی کنید. آنلاین شدن برای یافتن درمانگر «مناسب» ممکن است مانند جستجوی سوزن در انبار کاه باشد، اما کارشناسان می‎گویند این یک نقطه پرش خوب است.
  • از دوستان و آشنایان خود کمک بگیرید. 
  • به دنبال درمانگران با مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا باشید.
  • با مطب و کلینیک روانشناسی تماس بگیرید. سوالات خود را از منشی کلینیک بپرسید. 
  • در صورت نیاز برای کسب اطلاعات دقیق‌تر به مطب مراجعه کنید. 

چگونه از زوج درمانی بیشترین بهره را ببریم؟

ذهن آزاد و باز

چه چیزی باعث موفقیت زوج درمانی می‌شود؟ ما دیده‌ایم که زوج‌ها در عرض شش ماه با کمک گرفتن از مشاوره به سمت یک رابطه سالم و شاد حرکت می‌کنند.

زوج‌هایی که در این فرآیند موفق هستند چندین چیز مشترک دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا از درمان به طور کامل بهره مند شوند. در اینجا چهار راه وجود دارد که شما و شریک زندگیتان می‌توانید خود را برای موفقیت آماده کنید:

با فرآیند همه جانبه باشید

چه درمان اولین راه حل شما باشد یا آخرین تلاش برای نجات رابطه قبل از تسلیم شدن، از زوج ها می‌خواهم که بهترین تلاش خود را به کار گیرند. اگر پیش درمانگران دیگر رفته باشید یا راه‌حل‌های مختلفی را بدون موفقیت امتحان کرده باشید، می‌تواند دشوار باشد. ممکن است احساس ناامیدی، رنجش یا شکست داشته باشید. اما با این حال همه تلاش خود را به کار بگیرید. 

با ذهنی باز بیایید

ممکن است احساس کنید همه چیز را امتحان کرده‎اید. ممکن است شما مکالمات یا مشاجره‌های بی شماری با شریک زندگی خود داشته باشید، این موضوع را به صورت آنلاین بررسی کرده باشید، با دوستان خود صحبت کرده باشید و روش‌های مختلفی را امتحان کرده باشید. شما ممکن است نسبت به درمان شک داشته باشید، یا به سادگی در مورد اینکه آیا می‌توان بر مشکلات شما به گونه‌ای غلبه کرد که هر دوی شما را راضی کند، شک داشته باشید.

اما هنگامی که افراد با ذهنی باز و آزاد مراجعه کنند و نسبت به این فرآیند شجاع باشند، می‌توانند از مداخلات درمانی بهره مند شوند.

قرار ملاقات های خود را در اولویت قرار دهید

مهم است که زوجین حداقل به دو جلسه درمانی در ماه به مدت شش ماه متعهد شوند. همه ما آرزو می‌کنیم که یک عصای جادویی وجود داشته باشد که مشکلات ما را از بین ببرد. متأسفانه هیچ کس این را ندارد. با این حال، هر یک از ما توانایی ایجاد تغییرات مثبت را داریم و درمان می‌تواند به این روند کمک کند، فقط زمان می‌برد.

تکالیف را انجام دهید!

یکی از تکالیفی که بین زوجین باید صورت گیرد این است که یک تا دو قرار ملاقات صمیمی در هفته داشته باشند. این یک زمان برنامه ریزی شده است که در آن خواسته‎های دیگر را کنار می‎گذارند و صرفاً روی یکدیگر تمرکز می‌کنند. زن و شوهر از این زمان برای تمرکز بر به کارگیری آموخته‌های درمانی استفاده می‌کنند. تکالیف بسته به موضوع خاص شما متفاوت خواهد بود. با این حال، آنچه برای همه زوج‌ها صادق است این است که انجام تمرین «اهمیت» دارد. 

چرا زوج درمانی با دکتر کاشفی زاده را انتخاب کنیم؟

زوج درمانی با دکتر کاشفی زاده

فرقی ندارد به دنبال مشاوره آنلاین خانواده هستید یا قصد دارید به صورت حضوری برای زوج درمانی به مطب خانم دکتر مهسا کاشفی زاده مراجعه کنید؛ چرا که خانم دکتر هر دو شکل را تحت پوشش خود دارند. می‌توان گفت این اولین مزیتی است که برای بسیاری از مراجعان که دچار عدم وجود تایم، مسافت طولانی و … هستند، وجود دارد.

پیدا کردن یک زوج درمانگر که هم علاوه بر سابقه درمانی بالا، دارای رضایت بی شماری از سمت مراجعان خود باشد، کار دشواری است. که البته خانم دکتر مهسا کاشفی زاده این کار را برای شما آسان‌تر کرده‌اند.

پیدا کردن روانشناس خوب در تهران چندان کار آسانی نیست!

بهترین مرکز زوج درمانی در تهران چه ویژگی‌هایی دارد؟

پشت سر گذاشتن روزها

هر یک از مراکز زوج درمانی در تهران دارای ویژگی‌های مختلفی هستند. شما باید بسته به نیاز و بررسی‌ها لازم به انتخاب یکی از آن‌ها بپردازید. اما در این میان برخی از مراکز زوج درمانی هستند که همه ویژگی‌های عالی را به صورت یکجا دارند. این ویژگی‌ها عبارت است از:

  • برگزاری جلسات هم به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری.
  • تمامی کارمندان و کارکنان کلینیک فضای امنی را برای مراجعان فراهم کنند. 
  • دسترسی و مسیر رفت‎‌وآمد آسانی داشته باشد. 
  • از پزشکان حرفه‌ای و با سابقه‌ای برای کادر درمان خود استفاده کرده باشد. 
  • خوش برخورد و خوش رو باشند. 
  • همدلی و رازدار بودن را اولویت قرار دهند. 
  • و …

نتیجه گیری 

هدف از زوج درمانی این نیست که یاد بگیریم چگونه در مطب درمانگر تعامل کامل داشته باشیم. این اغلب ساده ترین بخش است! هدف از درمان این است که یاد بگیریم چگونه در زمان واقعی با هم تعامل کنیم. بتوانیم موانع و درگیری‌ها را به محض اینکه در میانه زندگی روزمره پیش می‌آیند، از جا برداریم.

تمامی این موارد را با خانم دکتر مهسا کاشفی زاده در جلسات زوج درمانی خود تجربه می‌کنید. 

سوالات متداول مقاله همه چیز درباره زوج درمانی 

زوج درمانی چیست؟

زوج درمانی به حل مشکلات و تعارضات موجود میان زوجین کمک می‌کند. 

چگونه از زوج درمانی بیشترین بهره مندی را داشته باشیم؟

  1. با روند درمان پیش بروید.
  2. ذهنی باز داشته باشید.
  3. تمرین‌های خود را انجام دهید.
  4. و …

هدف از زوج درمانی چیست؟

  • درک متقابل 
  • ترس‎‌های یکدیگر را شناسایی کنید
  • نحوه سازش
  • و …