مشاوره افسردگی

افسردگی یک اختلال خلقی جدی است که حدود 17 میلیون بزرگسال آمریکایی در سال گذشته حداقل یک دوره افسردگی اساسی را تجربه کرده‌اند. این می‌تواند باعث احساس غم و اندوه و از دست دادن علاقه یا لذت به چیزهایی شود که زمانی از آن‌ها لذت می‌بردید. مشاوره افسردگی بهترین گزینه برای درمان افسردگی است. هر فردی ممکن است تحت تاثیر افسردگی قرار گیرد، و این می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد، اما اغلب در بزرگسالی شروع می‌شود. خبر خوب این است که افسردگی قابل درمان است، با گزارش‌هایی مبنی بر اینکه 80 تا 90 درصد افراد در نهایت با کمک مشاور افسردگی در جلسات مشاوره افسردگی به خوبی به درمان پاسخ می‌دهند.

چرا مشاوره درمان افسردگی اهمیت دارد؟

درمان‌های مشاوره افسردگی راهی مؤثر برای درمان افسردگی هستند. آن‌ها می‌توانند به شما کمک کنند الگوهای فکری خود را تغییر دهید و مهارت‌های مقابله‌ای خود را بهبود ببخشید تا برای مقابله با استرس‌ها و درگیری‌های زندگی مجهزتر شوید.

علاوه بر حمایت از بهبودی، درمان‌های روان‌شناختی می‌توانند با شناسایی و تغییر افکار و رفتارهای غیر مفید، به شما کمک کنند تا خوب بمانید.

انواع مختلفی از درمان‌های روانشناختی وجود دارد که عبارتند از:

  • رفتار درمانی شناختی (CBT)
  • درمان بین فردی (IPT)
  • رفتار درمانی
  • درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT).

CBT یکی از رایج‌ترین روش‌های درمانی روانشناختی است. این به افراد مبتلا به افسردگی کمک می‌کند تا الگوهای تفکر منفی خود را تحت نظر بگیرند و تغییر دهند و مهارت‌های مقابله‌ای خود را بهبود بخشند تا برای مقابله با استرس‌ها و درگیری‌های زندگی مجهزتر شوند.

بررسی انواع افسردگی

انواع افسردگی

این طبیعی است که هر چند وقت یکبار احساس ناراحتی کنید، اما اگر بیشتر اوقات غمگین هستید و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، ممکن است افسردگی بالینی داشته باشید. این وضعیتی است که می توانید با دارو، صحبت با یک درمانگر مشاور افسردگی و تغییر در سبک زندگی، خود را درمان کنید.

انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد. رویدادهای زندگی شما باعث برخی از آن‌ها می‌شود و تغییرات شیمیایی در مغز شما باعث برخی دیگر می‌شود.

علت هرچه که باشد، اولین قدم شما این است که به پزشک خود اطلاع دهید که چه احساسی دارید. آن‌ها ممکن است شما را به یک متخصص سلامت روان ارجاع دهند تا در تشخیص نوع افسردگی شما کمک کند. این تشخیص در تصمیم گیری برای درمان مناسب برای شما مهم است.

اختلال افسردگی اساسی یا Major Depressive Disorder

اختلال افسردگی اساسی (MDD) زمانی تشخیص داده می‌شود که فردی حداقل پنج مورد از علائم زیر را داشته باشد، در تمام روز و تقریباً هر روز برای حداقل دو هفته. یکی از این علائم باید خلق افسرده یا از دست دادن علاقه به فعالیت باشد. مشاوره افسردگی شدید به درمان هر چه بهتر شما کمک می‎کند. 

علائم MDD که در معیارهای تشخیصی قرار دارند عبارتند از:

  • خلق افسرده (یا تحریک پذیری در کودکان و نوجوانان)
  • کاهش علاقه یا لذت به فعالیت‌های روزانه (آنهدونیا)
  • کاهش یا افزایش وزن یا تغییر محسوس در اشتها
  • مشکل در خوابیدن یا خوابیدن بیش از حد معمول
  • تغییرات قابل توجه در حرکات فیزیکی، مانند حرکت بسیار آهسته یا بی قراری و آشفتگی بیشتر
  • خستگی یا از دست دادن انرژی
  • احساس بی ارزشی یا گناه نامناسب
  • مشکل در تفکر و تمرکز
  • افکار مرگ یا خودکشی

افسردگی غیر معمول یا Atypical Depression

افیردگی غیر معمول

افسردگی آتیپیک مشخصه‌ای است که به تشخیص MDD اضافه شده است. زمانی تجویز می‌شود که علائم و نشانه‌های خاصی در اکثر مواقع در طول یک دوره افسردگی اساسی وجود داشته باشد. یکی از ویژگی‌ها واکنش‌پذیری خلقی است، به این معنی که خلق و خوی افراد در پاسخ به رویدادهای مثبت روشن می‌شود. افسردگی غیر معمول از طریق تشخیص دکتر مهسا کاشفی زاده صورت می‌گیرد. افسردگی غیر معمول حداقل با دو مورد از ویژگی‌های زیر نیز بروز می کند:

  • افزایش قابل توجه اشتها یا افزایش وزن
  • خواب زیاد (هیپرخوابی)
  • احساس سنگینی در بازوها و پاها (فلج سرب)

اختلال افسردگی مداوم یا Persistent Depressive Disorder

اختلال افسردگی مداوم (PDD) همچنین به عنوان دیستیمیا شناخته می‌شود. این حالت با خلق افسرده‌ای مشخص می‌شود که در بیشتر روز، بیشتر روزها، حداقل به مدت دو سال (یا برای یک سال در کودکان و نوجوانان) وجود دارد. آن‌ها علاوه بر خلق افسرده باید دو یا چند علامت خاص داشته باشند. این‌ها عبارتند از:

  • کاهش اشتها یا پرخوری
  • بی خوابی یا خواب بیش از حد معمول
  • انرژی کم
  • عزت نفس پایین
  • مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری
  • احساس ناامیدی

افسردگی پری ناتال یا Perinatal Depression

افسردگی پری ناتال یک اختلال خلقی است که قبل یا بعد از تولد کودک رخ می دهد. DSM، به طور رسمی به عنوان اختلال افسردگی اساسی با شروع حوالی زایمان شناخته می‌شود. افسردگی دوران بارداری زمانی تشخیص داده می‌شود که افسردگی در دوران بارداری شروع شود، در حالی که افسردگی پس از زایمان پس از تولد شروع می‌شود.

اختلال ناخوشی پیش‌قاعدگی

اختلالات پیش از قاعدگی

اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) وضعیتی است که با تحریک پذیری شدید، بی ثباتی (تغییر خلق و خو)، افسردگی یا اضطراب در طی یک تا دو هفته قبل از شروع قاعدگی مشخص می‌شود. علائم تقریباً دو تا سه روز پس از شروع پریود برطرف می‌شوند. اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD) تا 5 درصد از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علائم PMDD می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تحریک پذیری یا عصبانیت
  • غمگینی، احساس ناامیدی یا افکار خودکشی
  • تنش یا اضطراب
  • موارد وحشت زدگی
  • نوسانات خلقی
  • از دست دادن علاقه به فعالیت‌های روزانه
  • مشکل در تفکر یا تمرکز
  • خستگی یا کم انرژی بودن
  • هوس غذایی یا پرخوری
  • مشکل در خوابیدن
  • احساس از دست دادن کنترل
  • گرفتگی، نفخ، حساس شدن سینه، سردرد، درد مفاصل یا عضلانی

اختلال عاطفی فصلی

اختلال عاطفی فصلی (SAD) نوعی افسردگی است که در آن علائم ظاهر می‌شوند و به صورت فصلی عود می‌کنند. به طور رسمی به عنوان اختلال افسردگی اساسی با الگوی فصلی شناخته می‌شود. احتمال بروز علائم در ماه‌های زمستان بیشتر است، اما ممکن است در تابستان نیز رخ دهد.

علائم شامل علائمی است که ممکن است با اختلال افسردگی اساسی رخ دهد، اما برخی از آن‌ها وجود دارند که احتمال بیشتری با یک الگوی خاص از SAD دارند. به عنوان مثال، پرخوابی (هیپرخوابی) گاهی در SAD وجود دارد که در زمستان رخ می‌دهد، در حالی که مشکل در خواب (بی خوابی) گاهی اوقات در SAD با الگوی تابستانی رخ می‌دهد.

برای تشخیص SAD، علائم افسردگی اساسی باید برای دو سال متوالی در فصول خاص، مانند فقط در ماه‌های زمستان یا تابستان، رخ دهد. 

اختلال دوقطبی

دو قطبی

یک دوره افسردگی اساسی ممکن است به عنوان بخشی از اختلال دوقطبی رخ دهد، وضعیتی که قبلا به عنوان اختلال افسردگی شیدایی یا افسردگی شیدایی شناخته می‌شد. باعث تغییر در خلق و خو و انرژی و همچنین اعمال و رفتار می‌شود.

یک دوره کوتاه شیدایی هیپومانیا نامیده می‌شود. گاهی اوقات علائم شیدایی و افسردگی ممکن است با هم ظاهر شوند که به آن دوره مختلط می‌گویند.

افسردگی چه علائمی دارد؟

علائم افسردگی در هر بخش از زندگی ممکن است متفاوت ظاهر شود. علائم افسردگی در بخش‌های روانی، اجتماعی و فیزیکی به شرح زیر است. در زمان مراجعه به مطب خانم دکتر مهسا کاشفی زاده علائم افسردگی شما بررسی می‌شود. 

  • علائم روانی

علائم روانی افسردگی عبارتند از:

  1. کم خلقی مداوم یا غمگینی
  2. احساس ناامیدی و درماندگی
  3. داشتن عزت نفس پایین
  4. احساس گریه کردن
  5. احساس گناه
  6. احساس تحریک پذیری و عدم تحمل دیگران
  7. نداشتن انگیزه یا علاقه به چیزها
  8. تصمیم گیری برای آن‌ها دشوار است
  9. هیچ لذتی از زندگی نگرفتن
  10. احساس اضطراب یا نگرانی
  11. داشتن افکار خودکشی یا افکار آسیب رساندن به خود
  • علائم فیزیکی

علائم فیزیکی افسردگی عبارتند از:

  1. آهسته‌تر از حد معمول حرکت می‌کند یا صحبت می‌کند.
  2. تغییرات در اشتها یا وزن (معمولا کاهش می‌یابد، اما گاهی اوقات افزایش می‌یابد)
  3. یبوست
  4. درد و درد غیر قابل توضیح
  5. کمبود انرژی
  6. میل جنسی کم (از دست دادن میل جنسی)
  7. اختلال در خواب. برای مثال، به سختی به خواب رفتن در شب یا بیدار شدن در صبح خیلی زود
  • علائم اجتماعی

علائم اجتماعی افسردگی عبارتند از:

  1. اجتناب از تماس با دوستان و عدم شرکت در فعالیت‌های اجتماعی
  2. نادیده گرفتن سرگرمی‌ها و علایق خود
  3. داشتن مشکلات در خانه، کار یا زندگی خانوادگی

مشاوره افسردگی شدید

افسردگی شدید

افسردگی اغلب می‌تواند به تدریج بروز کند؛ بنابراین تشخیص اینکه چیزی اشتباه است دشوار است. بسیاری از مردم سعی می کنند با علائم خود کنار بیایند بدون اینکه متوجه شوند حالشان خوب نیست. گاهی اوقات ممکن است یکی از دوستان یا اعضای خانواده به شما پیشنهاد کند که چیزی اشتباه است. بعید است که افسردگی به خودی خود از بین برود. در واقع، اگر افسردگی نادیده گرفته شود و درمان نشود، می‌تواند ماه‌ها و گاهی سال‌ها ادامه داشته باشد و اثرات منفی زیادی بر زندگی فرد داشته باشد.

هر فردی باید درمان مناسب خود را پیدا کند. یافتن درمانی مؤثر می‌تواند به زمان و صبر نیاز داشته باشد.

بعضی از مواردی که باید در زمان مشاوره افسردگی شدید و مراجعه به دکتر مشاور افسردگی به آن توجه داشته باشید، شامل:

  1. کمک حرفه‌ای بسیار مهم است، اما کارهایی نیز وجود دارد که می‌توانید هر روز برای کمک به بهبودی خود انجام دهید.
  2. آموزش، تغییر سبک زندگی، حمایت اجتماعی و روان درمانی از درمان‌های مهم افسردگی هستند.
  3. شما ممکن است به داروهای ضد افسردگی نیز نیاز داشته باشید.
  4. داروها ممکن است تا شش هفته طول بکشد تا موثر باشند؛ بنابراین صبور باشید.
  5. برای یافتن درمانی که برای شما مناسب است، وقت بگذارید.

روانشناس خوب برای افسردگی

روانشناس یک متخصص سلامت روان با مدرک دکترای روانشناسی، مشاوره یا آموزش است. روش‌های درمانی مختلفی وجود دارد که می‌تواند برای افراد مبتلا به افسردگی مفید باشد، از جمله دارو، روان‌درمانی و اصلاح سبک زندگی.

روانشناسان می‌توانند در بهبودی فرد نقش داشته باشند. بهترین گزینه برای یک فرد ممکن است برای شخص دیگری مناسب نباشد؛ زیرا افسردگی می‌تواند به طور متفاوت و به دلایل مختلف روی همه افراد تأثیر بگذارد. پیدا کردن بهترین مشاوره افسردگی در میان این همه روانشناس کار سختی است. برخی از روانشناسان ممکن است آموزش‌های پیشرفته‌ای در زمینه اختلالات شدید سلامت روان مانند افسردگی داشته باشند. اکثر روانشناسان از روان درمانی، که به عنوان گفتار درمانی نیز شناخته می‌شود، برای کمک به فردی که افسردگی یا اختلال روانی دیگری دارد، استفاده می‌کنند. این می‌تواند در طول درمان فردی یا گروه درمانی باشد.

مهارت‌های بین فردی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های یک روانشناس خوب است. توانایی ایجاد یک رابطه قوی با مشتریان برای توانایی آن‌ها در پاسخگویی و بهبودی حیاتی است. در حوزه روانشناسی، این رابطه به عنوان «رابطه درمانی» شناخته می‌شود.

چه زمانی به مشاوره افسردگی نیاز داریم؟

زمان مراجعه به مشاوره افسردگی

اگر علائم افسردگی دارید، به یک مشاور افسردگی یا متخصص سلامت روان مراجعه کنید. آن‌ها می‌توانند به شما تشخیص دقیق بدهند و گزینه‌های درمانی را پیشنهاد کنند.

اگر درمان افسردگی را شروع کرده‌اید و جواب نمی‌دهد یا عوارض جانبی ناخوشایندی دارید، با ارائه دهنده خود صحبت کنید. آن‌ها می‌توانند یک برنامه درمانی متفاوت را توصیه کنند.

افسردگی یک بیماری شایع است که سالانه میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هر کسی ممکن است افسردگی را تجربه کند حتی اگر دلیلی برای آن وجود نداشته باشد. خبر خوب این است که افسردگی قابل درمان است. اگر علائم افسردگی دارید، با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود همچون خانم دکتر مهسا کاشفی زاده صحبت کنید. هر چه زودتر کمک بگیرید، زودتر احساس بهتری خواهید داشت. 

مشاوره افسردگی به درمان چه احساساتی می پردازد؟

شما در هر برهه‌ای از زندگی ممکن است احساسات غم و غمگینی شدیدی را تجربه کنید. زمانی که این احساسات بیش از 2 هفته زمان ببرد، باید به مشاور افسردگی مراجعه کنید. مشاور افسردگی از طریق مشاوره فردی در طی جلسات متعدد به درمان اختلال افسردگی و احساساتی که در این دوره تجربه می‌کنید می‌پردازد. 

روانشناس افسردگی چگونه به درمان این بیماری کمک می کند؟

انواع مختلف افسردگی نیاز به درمان‌های متفاوتی دارند. علائم خفیف ممکن است با موارد زیر کاهش یابد:

  1. یادگیری در مورد شرایط
  2. تغییرات سبک زندگی (مانند ورزش منظم)
  3. درمان روانشناختی توسط یک متخصص سلامت روان یا از طریق مشاوره افسردگی تلفنی و مشاوره آنلاین افسردگی ارائه می‌شود.

برای افسردگی متوسط تا شدیدتر، احتمالاً به درمان‌های پزشکی در ترکیب با این درمان‌های دیگر نیاز است.

درمان افسردگی باید با مراجعه به پزشک شروع شود. یک مشاوره طولانی را رزرو کنید تا به شما فرصت دهد تا در مورد علائم و گزینه‌های درمانی خود صحبت کنید. ممکن است پزشک از شما بخواهد که یک پرسشنامه را پر کنید یا آزمایشاتی را برای رد سایر شرایط انجام دهید.

پزشک شما ممکن است شما را به یک روانشناس، مددکار اجتماعی، مشاور افسردگی یا روانپزشک ارجاع دهد. 

در روان درمانی، یک درمانگر روانکاوی شما را تشویق می‌کند که هر آنچه در ذهنتان می‌گذرد را بگویید.

این به شما کمک می‌کند تا از احساسات دشوار در روابط مهم و موقعیت‎های استرس زا آگاه شوید. مشاوره نوعی درمان است که به شما کمک می‌کند در مورد مشکلاتی که در زندگی خود با آن مواجه هستید فکر کنید تا بتوانید راه‌های جدیدی برای مقابله با آن‌ها پیدا کنید.

مشاوران افسردگی در یافتن راه حل برای مشکلات از شما حمایت می‌کنند، اما به شما نمی‌گویند چه کاری انجام دهید. می‌توانید با اطمینان با مشاوره روانشناسی صحبت کنید که از شما حمایت می‌کند و توصیه‌های عملی ارائه می‌دهد.

برای مشاوره افسردگی به چه کسی باید مراجعه کرد؟

مراجعه به مشاور افسردگی

اگر افسردگی دارید، مهم است که به دنبال کمک باشید. متخصصانی که باید به آن‌ها مراجعه کنید ممکن است شامل مشاور افسردگی، روانشناس، مددکار اجتماعی یا درمانگر، یا روانپزشک باشد.

اما پیدا کردن افراد مناسب ممکن است ترسناک به نظر برسد. هم صحبت درمانی و هم دارو درمانی می‌توانند مفید باشند. اغلب ترکیبی از هر دو توصیه می‌شود. روانپزشکان می توانند دارو تجویز کنند و در مورد تغییرات سبک زندگی با شما صحبت کنند و در برخی موارد گفتگو درمانی ارائه دهند. روانپزشکان به طور معمول داروهایی را برای افسردگی تجویز می کنند. 

افسردگی چه زمانی خطرناک میشود؟

همه چیز از زمانی شروع می‌شود که متوجه می‎شوید هر روز خسته‌اید. در ابتدا، از نظر روحی یا جسمی احساس خوبی ندارید. چندان وحشتناک نیست و فقط عالی نیست. با گذشت زمان، چیزهایی که قبلاً شما را خوشحال می‌کردند، دیگر وجود ندارند. اشتهای شما تغییر کرده، انگیزه کمتری دارید و دائماً بی تفاوت هستید. به مرور زمان خودتان یا از طریق یکی از اطرافیانتان متوجه می‎شوید که دچار افسردگی شده‌اید. اما چرا افسردگی اینقدر خطرناک است؟ افسردگی زمانی خطرناک می‎شود که:

  • زندگی شما را به طور کامل مختل کند.
  • باعث اضافه وزن شدید یا کاهش وزن شدید شود.
  • زمانی که به فکر خودکشی باشید. 
  • و …

جلسات مشاوره روانشناسی افسردگی چگونه برگزار می شود؟

در صورت تشخیص افسردگی، ممکن است نیاز باشد که هم از روانشناس و هم از روانپزشک کمک بگیرید. روند و جلسات درمانی هر کدام متفاوت است. جلسات درمانی روانشناس معمولا 1 بار در هفته به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت و 30 دقیقه ممکن است ادامه داشته باشد. تعداد جلسات روانشناسی بسته به شدت افسردگی شما متفاوت است. در مقابل جلسات روانپزشکی ماهی 1 بار برگزار می‌شود و به شما توصیه می‌شود در صورت استفاده از دارو و بروز مشکل حتما با کلینیک روانپزشکی تماس بگیرید و در صورت لزوم به صورت حضوری مراجعه کنید. 

چه کسانی به مشاوره افسردگی نیاز پیدا می کنند؟

کسانی که به مشاوره نیاز دارند

بسیاری از افرادی که به دنبال مشاوره هستند، اختلالات اضطرابی دارند که باعث ترس و نگرانی بیش از حد می شود. افراد مبتلا به اختلالات خلقی از جمله افسردگی و اختلال دوقطبی نیز می‌توانند از مشاوره بهره مند شوند. بسیاری از بیماری‌های روانی دیگر وجود دارد که مشاوره می‌تواند یک گزینه درمانی مفید برای آن‌ها باشد. اگر نشانه‌های گفته شده در این مقاله مثل خواب زیاد یا خواب کم، پرخوری یا کم اشتهایی، عدم انگیزی و … را به مدت 2 هفته دارید باید به سراغ مشاور افسردگی و روان درمانی بروید. 

هزینه مشاور افسردگی

هزینه مشاوره افسردگی بسته به تایم جلسه شما، مدرک تحصیلی پزشک شما، سابقه و تجربه پزشکی، تعداد جلسات و … بستگی دارد و نمی‌توان یک مبلغ و نرخ واحد برای آن اعلام کرد. همچنین جلسات مشاوره افسردگی زیر نظر بیمه نیست و باید به صورت آزاد پرداخت شود. 

مشاور افسردگی در تهران

پیدا کردن بهترین روانشناس تهران سخت و چالش برانگیز است. اما اگر به دنبال یک درمان حرفه‌ای و نتیجه بخش هستید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به کلینیک خانم دکتر مهسا کاشفی زاده است. خدماتی که ایشان به صورت حضوری و آنلاین ارائه می‌دهند، شامل: مشاوره خانواده، مشاوره ازدواج، زوج درمانی، روان درمانی، مشاوره کودک، مشاوره طلاق، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره والدین و … است. 

نتیجه گیری 

زندگی با افسردگی ممکن است گاهی اوقات احساس طاقت فرسایی ایجاد کند. کار با یک متخصص یا مشاور افسردگی در یک رابطه درمانی، محیطی امن را برای شناسایی افکار، احساسات و الگوهای رفتاری که به علائم شما کمک می کنند، برای شما فراهم می کند. مشاوره همچنین می تواند به شما در یادگیری مهارت ها و تکنیک های جدید مقابله ای برای مدیریت بهتر علائم کمک کند.

مشاوره کوتاه مدت، که معمولا کمتر از شش ماه طول می کشد، اغلب برای افسردگی خفیف تا متوسط مناسب است. اگر احساس می کنید می توانید از مشاوره برای افسردگی بهره مند شوید، با پزشک خود در مورد ارجاع صحبت کنید. یافتن فردی که به او اعتماد دارید و احساس راحتی می کنید در موفقیت فرآیند مشاوره بسیار مهم است. خانم دکتر مهسا کاشفی زاده و تیم حرفه‌ای ایشان برای کمک به شما و درمان افسردگی آماده هستند. 

سوالات متداول

افسردگی شامل چند نوع است؟

  1. اختلال افسردگی اساسی
  2. اختلال افسردگی غیر معمول 
  3. اختلال افسردگی مداوم و …

چه زمانی افسردگی خطرناک می‌شود؟

زمانی که علائم نشانه‌های شما بسیار سدید شود و افکاری مثل خودکشی به سراغ شما بیاید. 

هزینه مشاوره افسردگی چقدر است؟

هزینه مشاوره افسردگی بسته به تایم جلسه شما، مدرک تحصیلی پزشک شما، سابقه و تجربه پزشکی، تعداد جلسات و … بستگی دارد و نمی‌توان یک مبلغ و نرخ واحد برای آن اعلام کرد.