مشاوره آنلاین، نوعی مشاوره حرفهای سلامت روان است که عموماً به صورت آنلاین و از طریق اینترنت انجام میشود. فنآوریهای کامپیوتری توسط مشاوران و روانشناسان حرفهای آموزش دیده و افرادی که به دنبال دریافت خدمات مشاوره هستند، جایگزین تعاملات رو در رو شده است. توسعه سیستمهای ارتباطی اینترنتی، منجر به رشد روزافزون درمان و خدمات روانشناسی آنلاین شده است. امروزه برخی از افراد، خدمات روانشناسی با استفاده از تماسهای تصویری و ویدیویی، چت و تماسهای تلفنی با یک متخصص سلامت روان را به جای یا علاوه بر جلسات حضوری مورد استفاده قرار میدهند.
در این مبحث قصد داریم تا به بررسی کامل و جامع مشاوره آنلاین و مسائل پیرامون آن بپردازیم.
برای مشاوره خانواده آنلاین و تلفنی با دکتر مهسا کاشفی زاده میتوانید با شماره تماس 09121433438 از طریق ایمو در تماس باشید.
در این مطلب در تصمیم گیری شما برای انتخاب روانشناس کمک ویژه خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.
مشاوره آنلاین به چه صورت انجام میشود؟
از آغاز سال 2020، درمان آنلاین تبدیل به عادتی جدید شده است، به طوری که اکثر درمانگران، خدمات مشاوره و روانشناسی خود را به صورت مشاوره از راه دور و از طریق جلسات ویدیویی، تلفنی و یا اینترنتی ارائه میدهند. تحقیقات اولیه نشان میدهد که درمان آنلاین میتواند به اندازه جلسات حضوری مؤثر باشد و به افراد این امکان را میدهد تا درمان را به راحتی از خانه خود دریافت کنند. مشاوره آنلاین روانشناسی، شامل ارائه خدمات سلامت روان از طریق اینترنت است. خدمات را میتوان از طریق ایمیل، پیام متنی، ویدئو کنفرانس، چت آنلاین و یا تلفنی ارائه کرد. اگرچه این نوع درمان دارای محدودیت هایی است، اما به سرعت به روش مهمی برای درمان برخی از افراد تبدیل شده است. انجمن روانشناسی آمریکا (APA) چارچوب اخلاقی برای استفاده از فناوری در سلامت روان ارائه میدهد. این دستورالعملها حداقل شیوهها و استانداردهای مورد نیاز برای درمان آنلاین را پیشنهاد میکنند و عبارتند از:
درمانگر باید درک کافی از تکنولوژی داشته باشد. این موضوع، نحوه استفاده از ابزارهای مورد نیاز برای ارائه روان درمانی آنلاین و نحوه اطمینان از حفظ حریم خصوصی و ایمن بودن اطلاعات مراجعه را شامل میشود.
درمانگر باید در محدوده دانش خود عمل کند. درمانگران فقط باید خدماتی را ارائه دهند که آموزش دیدهاند. بنابراین اگر مراجع مشکلی را با درمانگر خود در میان گذاشت که برای درمان آن مجهز نیست، به جای آنکه خودشان سعی کنند آن را حل کنند، باید بیمار را به درمانگر دیگری ارجاع دهند.
درمانگر باید به دنبال آموزش، دانش و تخصص باشد. برای ارائه بهترین درمان ممکن، درمانگران باید با آخرین تحقیقات و بهترین شیوهها آشنا بوده و در حیطهی کاری خود به روز باشند.
روانشناس آنلاین چه کسی است؟
همانطور که درمانگران و مشاوران در «دنیای واقعی» میتوانند طیفی از صلاحیتها و مجوزها را داشته باشند، درمانگران آنلاین نیز باید در ارائه خدمات درمانی خود تواناییهای قابل توجه و منحصر به فردی داشته باشند. تبدیل شدن به یک درمانگر آنلاین به همان تحصیلات و آموزشهایی نیاز دارد که تبدیل شدن به یک درمانگر حضوری نیازمند است. روانشناس آنلاین، هیچ تفاوتی با روانشناس حضوری ندارد و میبایست از همان توانمندی و دانش، برخوردار باشد.
تحصیلات دکتر مشاوره چیست؟
برای تبدیل شدن به یک روانشناس حاذق، افراد نیازمند تحصیلات آکادمیک هستند. برای شروع به کار درمان، مدرک کارشناسی روانشناسی کافی نیست و فارغالتحصیلان کارشناسی، میبایست به کسب مدارج بالاتر کارشناسی ارشد و دکتری اقدام کنند. اغلب درمانگران و روانشناسان، دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترای روانشناسی در گرایشهای مختلف عمومی، بالینی، خانواده و غیره هستند.
خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین کدامند؟
مشاوره روانشناسی آنلاین، شامل خدمات مختلف و متنوعی میشود که عبارت است از: مشاوره ازدواج، مشاوره زناشویی، مشاوره خانواده، سکس تراپی، مشاوره فردی، مشاوره تحصیلی و شغلی، مشاوره طلاق، مشاوره کودک و نوجوان، مشاوره و راهبرد زندگی، روانشناسی رابطه، زوج درمانی، روانشناسی و مشاوره بالینی، روانشناسی سالمندان، روان درمانی و غیره. برای ارائه این خدمات، روانشناسان، از متدها و رویکردهای متنوعی مانند طرحواره درمانی، روان درمانی، درمان گروهی، رویکردهایی مانند درمان شناختی رفتاری (CBT)، درمان پذیرش و تعهد ( ACT )، شناخت درمانی، رفتار درمانی و غیره استفاده مبکنند.
مزایا مشاوره آنلاین روانشناسی
مشاوره و روانشناسی آنلاین چندین مزیت دارد که عبارتند از:
امکان دسترسی بالا: مشاوره آنلاین نیاز برآورده نشده مراجعانی را که در مناطقی قرار دارند که مشاوران حضوری وجود ندارند، حل میکند. ساکنان روستاها، افراد دارای معلولیت و مهاجران، همراه با اقلیتهای تحت خدمات، اغلب برای یافتن یک درمانگر مناسب به صورت آنلاین نسبت به سایر افراد ارجحیت دارند. همچنین، مشاوره به صورت آنلاین، مشاوره را برای افرادی که دارای مشغلههای کاری فراوان هستند و مشکل زمان دارند، در دسترس قرار میدهد. در کنار دسترسی به درمانگران، مشاوره آنلاین، امکان دسترسی به اطلاعات را نیز برای مراجعان فراهم میکند. در صورتی که در مشاوره حضوری، اطلاعات فقط نزد درمانگران ذخیره و نگهداری میشود. در مشاوره آنلاین، رونوشت های ارتباطات بین درمانگر و مراجع ممکن است برای درمانگران و همچنین مراجعان در دسترس باشد. این به افرادی که به دنبال درمان هستند اجازه می دهد تا تغییرات شرایط خود را بررسی و کنترل کنند.
افزایش راحتی و آرامش: مشاوره آنلاین میتواند آسایش و راحتی بیشتری را برای مراجعان و درمانگران به طور یکسان فراهم کند. درمانگران یا مراجعین ممکن است نیازی به رفت و آمد برای انجام جلسات مشاوره خود نداشته باشند، که این امر، منجر به هزینه کمتر و راحتی بیشتر میشود. علاوه بر راحتی، بسیاری از مردم از محرمانه بودن اطلاعات در مشاوره و روانشناسی آنلاین نیز رضایت داشته و در به اشتراک گذاشتن اطلاعات با متخصص سلامت روان خود احساس راحتی بیشتری دارند و ممکن است به دلیل رودررو نبودن با مشاور، کمتر احساس شرمندگی و ناتوانی کنند.
مشاوره آنلاین برای چه افرادی مناسب است؟
به طور کلی، خدمات مشاوره و روانشناسی آنلاین، به جمعیتهایی کمک میکند که به دلایل مختلف، امکان دسترسی به روانشناس و مشاوره حضوری ندارند.
مشاوره آنلاین برای افرادی که سطح کاری بالایی دارند، مفید است. افرادی که در سطح بالایی کار میکنند و تحصیلات بالایی دارند، ممکن است از استفاده از مشاوره آنلاین، به عنوان مکملی برای رواندرمانی، استفاده کنند. موقعیتهای شدید، مانند افکار خودکشی یا یک دوره روانپریشی، ممکن است با روشهای حضوری و رو در رو بهتر انجام شوند. از آنجایی که هدف اصلی مشاوره کاهش پریشانی، اضطراب یا نگرانیهایی است که مراجع در هنگام ورود به درمان تجربه میکند، مشاوره آنلاین تحت این تعریف اثربخشی قوی دارد.
آموزش به مراجعین جهت رفع تعارضات عاطفی، رابطهای و حرفهای
تحقیقات به طور فزایندهای نشان میدهد که درمان آنلاین میتواند یک گزینه موثر باشد، اما این بدان معنا نیست که برای همه مناسب است. اشکال جدیتر بیماریهای روانی و تعارضات عاطفی، از جمله اختلالات مصرف مواد و شرایط روانپزشکی از جمله افسردگی شدید و اسکیزوفرنی، معمولاً به چیزی بیش از آنچه که درمان آنلاین به تنهایی ارائه میکند، نیاز دارد. برای این منظور، با پزشک خود صحبت کنید که آیا درمان آنلاین برای شرایط شما مناسب است یا اینکه باید از آن فقط به عنوان مکملی برای گزینههای درمانی حضوری استفاده کنید. اگر فکر میکنید که مشاوره آنلاین ممکن است برای شما گزینهی مناسبی باشد، در مورد برخی از سایتها و برنامههای موجود تحقیق کنید تا متوجه شوید که کدام یک با نیازها و بودجه شما متناسب است. در حالت ایدهآل، افراد میتوانند بین انجام جلسات آنلاین یا حضوری یا حتی ترکیبی از هر دو، یکی را انتخاب کنند. اکثر درمانگران، مراجعینی با مشکلات خفیفتر و کمتر را به صورت آنلاین انجام میدهند، اما افرادی که به سطوح بالاتر مراقبت نیاز دارند، همچنان میتوانند به گزینههای حضوری دسترسی داشته باشند. روانشناسان و مشاوران، میبایست در جلسه اول شروع مشاوره، آموزشهای لازم جهت رفع و حل مشکلات و تعارضات عاطفی و رابطهای را به مراجعین، ارائه دهند. چرا که ممکن است مراجع رفتارهای متفاوتی را از خود نشان دهد. رفتارهایی مانند مقاومت، معذب بودن، ترس، شرم، انکار و غیره.
آیا مشاوره با روانشناس آنلاین به کیفیت مشاوره حضوری است؟
تحقیقات نشان میدهد که درمان و مشاوره با روانشناس آنلاین، به همان اندازه درمان چهره به چهره حضوری موثر است. در یک مطالعه، محققان دریافتند که وقتی با مراقبت بالینی ترکیب شود، مشاوره آنلاین حتی ممکن است موثرتر از درمان حضوری باشد. بررسی 17 مطالعه نشان داد که CBT آنلاین نسبت به CBT چهره به چهره در کاهش شدت علائم افسردگی موثرتر است و درمان شناختی رفتاری آنلاین (CBT) میتواند به طور موثر افسردگی، اضطراب و بیماری را درمان کند. در حالی که درمان آنلاین برخی از چالشها را ارائه میدهد، از بسیاری از بیمارانی که از درمانهای سلامت روان آنلاین استفاده کرده اند، حمایت شده است. در مروری بر مطالعات منتشر شده در مجله جهانی روانپزشکی، بیمارانی که درمان سلامت روان را به صورت غیر حضوری دریافت میکنند، «سطح بالایی از رضایت» را گزارش کردهاند. بر اساس اکثر تحقیقات، افرادی که جلسات ویدیویی آنلاین دریافت میکنند، به اندازه افرادی که درمان حضوری دریافت کردهاند، راضی بوده و به همان میزان، در فرایند درمان پیشرفت کردهاند. برخی از انواع مسائل مربوط به سلامت روان تحقیقات کمتری برای حمایت از این فرضیه که درمان آنلاین به اندازه جلساتی که حضوری انجام میشود مؤثر است، دارند. اگرچه درمان آنلاین میتواند برای شرایط مختلف و موقعیتهای پیچیده مفید باشد، اما در شرایطی که فرد نیاز به درمان نزدیک یا مستقیم یا مداخله حضوری دارد، بهترین گزینه نیست.
با ویزیت دکتر روانشناسی چه مشکلاتی حل میشود؟
با مراجعه به روانشناس، میتوان بسیاری از مشکلات و اختلالات روانی را به طور موثر با درمان آنلاین درمان کرد. چند نمونه از این مشکلات عبارتند از:
اعتیاد، خشم، اختلالات اضطرابی، اختلال دو قطبی، افسردگی، اختلالات اشتها، تعارضات روابط بین فردی، افسردگی و اختلالات خلقی، اختلال هراس، اختلال استرس پس از سانحه، اختلالات مصرف مواد، اختلال طیف اوتیسم و غیره.
انواع مشاوره آنلاین روانشناسی کدامند؟
درمان آنلاین سلامت روان ممکن است شامل انواع مختلفی از درمان باشد. انواع درمانهای روانی مورد استفاده از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بسته به نیازهای سلامت روان فرد، بهترین اقدام توسط روان درمانگر آنلاین تعیین میشود. این درمانها شامل موارد زیر هستند.
درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری یا CBT یکی از متداولترین روشهای درمان سلامت روان است که به طور گسترده توسط روانشناسان آنلاین نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
رفتار درمانی دیالکتیکی
رفتار درمانی دیالکتیکی، نیز روشی است که اغلب در درمان سلامت روان آنلاین و درمانهای درون کلینیک استفاده میشود.
EMDR درمانی
در این روش از فردی که نیاز به درمان دارد خواسته میشود تا موقعیت ناراحت کنندهای را که او را به سمت درمان سوق داده است به یاد بیاورد. سپس روان درمانگر فرد را به سمت نوعی تحریک دوطرفه راهنمایی میکند. EMDR در درمان PTSD و برخی اختلالات اضطرابی شدید بسیار مفید است. حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم را میتوان در جلسات مشاوره آنلاین از طریق تماسهای ویدیویی انجام داد.
خانواده درمانی
اکثر افراد این تصور را دارند که درمان و مشاوره آنلاین به صورت تکی و فردی انجام میشود و معتقدند که در طول مشاوره آنلاین، روانشناس آنلاین همیشه فقط با کسی که نیاز به درمان دارد، صحبت میکند. در حالی که درمانی به نام خانواده درمانی آنلاین وجود دارد. در طول جلسات خانواده درمانی آنلاین، یک درمانگر آنلاین، با فردی که به درمان نیاز دارد همراه با برخی دیگر از اعضای خانواده او نیز، صحبت میکند.
آیا روانشناس آنلاین از تست روانشناسی آنلاین هم استفاده میکند؟
تستها و ارزیابیهای روانشناختی بخشهای جداگانهای از یک ارزیابی روانشناختی کامل هستند و هر دو میتوانند به صورت آنلاین انجام شوند. آزمونها و تستهای روانشناسی، چک لیستهای رسمی یا پرسشنامههای استانداردی هستند که استانداردهای تحقیقاتی خاصی را برای اثربخشی در اندازه گیری صفات خاص یا اختلالات سلامت روان برآورده کردهاند. آزمونها و تستهای روانشناسی آنلاین، زمانی به خوبی کار میکنند که دارای استانداردهای روانسنجی، پایایی و اعتبار، باشند. البته که به کارگیری تستهای روانشناسی به صورت آنلاین کمی دشوارتر است، اما لازمهی کار میباشد.
بهترین مشاور آنلاین چه ویژگیهایی دارد؟
هنگامی که قصد انتخاب یک درمانگر و برقراری ارتباط با او را دارید، میبایست مدتی را صرف جستجو و بررسی یک درمانگر و مشاور آنلاین خوب و مناسب کنید. برخی از درمانگران مشاوره تلفنی یا ویدیویی را بدون هیچ هزینهای به بیماران جدید ارائه میدهند. در طول این تماس 10-15 دقیقهای، میتوانید اطلاعات بیشتری در مورد درمانگر، زمینههای تخصصی و سبک درمانی او به دست آورید. چرا که انتخاب یک مشاور و روانشناس آنلاین، اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا با سلامت روان ما در ارتباط است و انتخاب یک مشاور نامناسب، میتواند آسیبهای جدیتری به ما وارد کند. به همین دلیل، مشاورین آنلاین، باید دارای ویژگیهایی باشند که این ویژگیها عبارتند از:
علاقهمند به یادگیری: یک مشاور و یا روانشناس خوب، در حال یادگیری مداوم است. چرا که تحولات و تغییرات زیادی در دنیای روانشناسی رخ میدهد که یک روانشناس خوب، میبایست به صورت روزانه، در پی یادگیری و دریافت آنها باشد.
داشتن مهارتهای ارتباطی: یک مشاور و روانشناس خوب، در قدم اول، باید دارای مهارتهای ارتباطی و گفتاری مناسبی باشد. چرا که توانایی برقراری ارتباط موثر با مراجع، میتواند در روند مشاوره و جلب اعتماد مراجع، کمک شایانی کند.
همدردی: یک مشاور و روانشناس خوب، توانایی درک و همدلی بالایی دارد و به شکل خوب و موثری میتواند با رنج، مشکلات و صحبتهای افراد، به خصوص مراجعین خود، ارتباط برقرار کرده و در صدد همدلی با آنها برآید. همدلی، موجب جلب اعتماد مراجع شده و گاردهای احتمالی او در مواجه با روانشناس را از بین میبرد.
رعایت اصول اخلاقی : ویژگی دیگر یک مشاور و روانشناس خوب، رعایت اصول اخلاقی روانشناسی است. چارچوبها و اصول اخلاقی وجود دارند که در نظامنامهی روانشناسی و مشاوره درج شده و تمامی روانشناسان موظف به رعایت و پیروی از این اصول هستند. برای مثال، یک اصل اخلاقی مهم در مواجه با مراجع، حفظ حریم خصوصی و شخصی او است. روانشناس به هیچ وجه، مگر در صورت رضایت شخصی مراجع و بیمار، نباید گفتهها، صحبتها، مشکلات و تعارضات مطرح شده در جلسات درمان را با هیچ کس، حتی اعضای خانواده درجه یک مراجع در میان بگذارد.
صبور بودن: یک روانشناس و مشاور خوب، باید بسیار صبور باشد. چرا که صبر و نشان دادن آن در طول جلسات درمان و مشاوره، میتواند به مراجع اطمینان خاطر دهد که مشاور حرفهای بوده و برای صحبتها و رفتارهای او ارزش قائل است. همچنین صبر درمانگر، به افزایش میزان صبر مراجعه در پروسه درمان نیز کمک میکند.
آشنایی با رویکردهای درمانی مختلف: روانشناسان حرفهای، در عین حال که رویکرد درمانی انتخابی شخصی خود را دارند، میبایست با رویکردهای درمانی مختلفی نیز آشنا باشند، تا بتوانند در مواجه با مراجعان مختلف با مشکلات متنوع و مختلف، بهترین عملکرد را داشته باشند.
هزینه مشاور روانشناسی آنلاین توسط دکتر کاشفی زاده
درمان آنلاین به طور کلی مقرون به صرفهتر از درمان حضوری است. از آنجایی که اکثر درمانگران توصیه میکنند جلسات درمانی، هفتهای یک بار برگزار شوند، اغلب هزینه مربوط به هر جلسه در همان جلسه پرداخت میشود. هرساله، هزینهها و تعرفههای مربوط به مشاوره روانشناسی دچار تغییراتی شده و این تغییرات، از سوی سازمان نظام روانشناسی، ابلاغ میشود. میزان این تعرفهها با توجه به موارد مختلفی مانند مدرک تحصیلی روانشناس، نوع مشاوره، زمان و غیره، متفاوت است. گاهی اوقات، میزان تعرفه و هزینهی دریافتی مشاوران و روانشناسان، حتی در شهرهای کوچک و بزرگ متفاوت از یکدیگر میباشد. به همین دلیل است که نمیتوان میزان هزینهی مشخص و معینی را اعلام کرد و هزینهها، پس از مراجع افراد و بررسی شرایط، مشخص میشوند.
البته، مشاوران و روانشاسانی که یکی از چند روانشناس خوب در تهران و شهرستان هستند، وجود دارند که جهت حفظ حرمت مراجعین و افزایش آرامش روانی آنها، مشاورههایی را پیش از شروع جلسات به افراد ارائه میدهند که در طی این مشاوره، اطلاعات کاملی در مورد هزینهی ویزیت داده میشود. دکتر مهسا کاشفی زاده نیز، برای حفظ ارزش و آرامش روانی مراجعه کنندگان خود، پیش از شروع مشاوره آنلاین، امکان مشاوره رایگان برای افراد را در نظر گرفته است، تا ضمن آشنایی دو طرف با یکدیگر پیش از شروع جلسات، اطلاعات کامل و دقیقی در مورد خدمات ارائه شده توسط دکتر کاشفی زاده و همچنین هزینههای مربوط به هر یک از خدمات، به مراجعین، ارائه شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، میتوانید با سایت دکتر کاشفی زاده مراجعه کرده و از خدمات موجود، بهره ببرید.
راهنمای رزرو نوبت مشاوره دکتر روانشناس آنلاین
دکتر مهسا کاشفی زاده، دارای مدرک دکترای عمومی روانشناسی و عضو سازمان نظام روانشناسی و انجمن روانشناسان ایران است که با هدف ارائه خدمات مختلف روانشناسی و مشاوره در زمینههای گوناگون و درمان در حوزههای مختلف مرتبط با روان، به صورت آنلاین و حضوری در حال فعالیت میباشند. جهت رزرو نوبت مشاوره و همچنین بهرهگیری از خدمات مشاوره و روانشناسی دکتر کاشفی زاده، میتوانید با شماره تلفنهای موجود در سایت، ۰۹۱۲۱۴۳۳۴۳۸، و از طریق واتساپ، ارتباط برقرار کنید.
چرا از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی استفاده کنیم؟
امروزه که افراد در مشغلههای کاری و روزمره خود غرق شدهاند، به بهانههایی مانند کمبود زمان، از خود و سلامت روان خود غافل شده و کمتر به دنبال حل مشکلات و تعرضات درونی خود هستند. مشاوره آنلاین، راه حلی مناسب برای این مشکل است. چرا که به زمان کمتری احتیاج داشته و برخلاف مشاوره حضوری، نیازی به رفت و آمد وجود ندارد.اکثر مردم با مشکلات درونی بسیار زیادی دست و پنجه نرم میکنند و باید برای مطرح کردن و حل این مشکلات و دریافت کمک در مورد یک مشکل خاص، یادگیری راههای بهتر برای مقابله یا ایجاد تغییر در سبک زندگی، به مشاوره مراجعه کرده و از خدمات مشاوره اینترنتی بهره ببرند.
سوالات متداول
مشاوره حضوری بهتر است یا آنلاین؟
افرادی که در انتخاب میان جلسات آنلاین یا حضوری مشاوره تردید دارند، باید عواملی را در نظر بگیرند:
اولویت: ترجیح شخصی و اولویت شما، میتواند نقش مهمی در تعیین و انتخاب مشاور آنلاین یا حضوری داشته باشد.
نیازها: در صورتی که مشکلات سلامت روان شما در سطح بالایی قرار دارد و یا نیاز به درمان و مشاوره فوری و شدید دارید، مشاوره حضوری گزینهی بهتری برای شما بوده و درمان آنلاین ممکن است نتواند تمام نیازهای شما را برآورده کند.
دسترسی و راحتی با فناوری: در صورتی که با پلتفرمهای اینترنتی، آشنایی کافی ندارید، مشاوره حضوری گزینهی مناسبی برای شما است اما در صورتی که با این فناوری آشنا هستید و دسترسی کافی به آنها را دارید، میتوانید درمان آنلاین را انتخاب کنید.
آیا مشاوره و درمان آنلاین موثر است؟
مطالعات اولیه نشان میدهد که درمان آنلاین میتواند به اندازه درمان حضوری موثر باشد. جلسات اینترنتی و ویدیویی استاندارد، میتوانند تجربهای مشابه به جلسات درمان حضوری را ارائه دهند و برای افرادی که شرایط و زمان حضور در جلسات مشاوره حضوری را ندارند، گزینهی بسیار مناسبی است.
ریسکهای درمان آنلاین، شامل چه مواردی هستند؟
مانند بسیاری از فعالیتهای آنلاین دیگر، همیشه خطر نقض حریم خصوصی در درمان آنلاین وجود دارد. افرادی که درمان آنلاین را انتخاب میکنند باید در مورد نوع پلت فرمی که درمانگر آنها استفاده میکند و اقداماتی برای محافظت از اطلاعات شخصی مراجع در نظر گرفته است، سؤال بپرسند. در حالی که اکثر پلتفرمهای ویدئویی برای جلوگیری از هک شدن و نقض حریم خصوصی، امنیت و رمزگذاری بیشتری را به سایتهای خود اضافه کردهاند، اما هرگز تضمین ۱۰۰٪ حفظ حریم خصوصی، وجود ندارد.