یکی از مهمترین علل اهمیت مشاوره قبل از ازدواج، کنترل استرس قبل از گرفتن چنین تصمیم بزرگی است. مشاوره ازدواج به شما کمک میکند تا انتظارات و خواستههای خود از ازدواج را بدون هیچگونه خود سانسوری و محدودیتی به یکدیگر بگویید. هنگامی که مشاور به طور بیطرفانه و بدون هیچگونه محدودیتی به نظرات و اهداف زوجین گوش میدهد، میتواند به آنها کمک کند تا با اهداف و خواستههای یکدیگر آشنا شوند و انتظارات یکدیگر را بهتر درک کنند. در این مطلب به اهمیت مشاوره ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج میپردازیم و نکات مهم را بررسی میکنیم.
ازدواج خوب و انتخاب یک همسر ایدهآل از بزرگترین و حساسترین تصمیمات زندگی هر فردی است چون وقتی فرد ازدواج میکند، تمامی اهداف زندگی و همچنین روابط اجتماعی و خانوادگیاش تحت الشعاع قرار خواهد گرفت و دستخوش تغییر میشود. افرادی که در آستانهی ازدواج هستند معمولاً دچار استرس و اضطراب میشوند که ممکن است مانع از آن شود که شخص درستترین تصمیم را بگیرد.
عاشق شدن و ازدواج به خودی خود استرسزا هستند. و حتی برخی مراحل آن ممکن است دشوار باشد. پرورش و تربیت فرزندان، دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مالی، ساعتهای کار طولانی، مواجهه با مشکلات شخصی، به زبانی ساده یادگیری نحوه مدیریت فراز و نشیب زندگی مشترک میتواند در هر رابطهای تاثیر بگذارد. در این زمان ها مشاوره ازدواج میتواند راهی مطمئن و برای برطرف شدن مشکلات در زندگی زناشویی زوجین باشد.
اما بسیاری از زوجین از مراجه و مشورت با مشاوره ازوداج امتناع میکنند، تعجبی ندارد که بیش از ۴۰٪ از ازدواجها به طلاق ختم میشود. برای مثال بسیاری از ازدواجها به این دلیل پایان مییابند که زوجین مدیریت مشکلات را یاد نگرفتهاند. در ادامه این نوشته به توضیح مشاوره روانشناسی ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج و فواید آنها در زندگی مشترک این موضوع خواهیم پرداخت.
یکی از پر استرس ترین مقاطع زندگی انسان ازدواج است، به همین دلیل بسیار ضروری است که برای گرفتن تصمیم به این امر مهم و استرس زا با فردی مشورت نماییم، مشاوره ازدواج به این دلیل که برای اینکار درس خوانده است میتواند فردی مناسب باشد.

مشاوره ازدواج چیست؟
مشاوره ازدواج یا زوج درمانی، نوعی مشاوره خانواده است که منحصرا بر روی ازدواج و روابط متمرکز است. مشاوران ازدواج منحصرا برای کمک به زوجین،تشخیص مشکلات و کار کردن بر روی راهحل آموزش دیدهاند. مشاوره ازدواج امری است که زوجین میتوانند مشکلات خود را بیان کنند تا در مورد آنچه واقعاً ذهن در ذهن آنهاست صحبت کنند.
برقراری ارتباط برای حل مشکلات ازدواج مهم است و مشاوره ازدواج یکی از بهترین راههای بهبود مهارتهای ارتباطی، درک متقابل و درک چگونگی جلو بردن رابطه به عنوان یک زوج یا طلاق توافقی است در صورتی که تصمیم درستی برای آن زوج باشد.
در طول مشاوره ازدواج چه اتفاقی میافتد؟
بیشتر مشاوران ازدواج از زوج ها میخواهند که هر دو در جلسات درمانی شرکت داشته باشند. و میتوان گفت بهترین همین است و بازدهی بالایی هم دارد، به این دلیل که مشاور ازوداج شما قادر خواهد بود که موارد عمیق تری مانند نحوه ارتباط شما با یکدیگر و … را مشاهده نماید، اما برخی از زوج ها به دلایل مختلف ممکن است امکان مراجعه با یکدیگر را نداشته باشند، در این صورت هم توصیه میشود از مشاوره ازدواح استفاده شود به این دلیل که مزایای بسیاری برای شما خواهد داشت. برای مثال میتوانید خودتان را بشناسید و احساس خود در مورد رابطهتان را بدانید.
همانند تمام جلسات مشاوره های درمانی، مشاوره ازدواج به این دلیل که به مسائل احساسی میپردازد میتواند مشکل باشد، به همین دلیل هم شریک زندگی شما ممکن است نخواهد که در این جلسات مشاوره ای شرکت کند. و این موضوع امری طبیعی است.
درمانگر شما میخواهد فضایی را ایجاد کند که احساسات شما و همسرتان بروز پیدا کند، جایی که بتوانید با خیالی آسوده «این احساسات را بروز دهید». بلکه جایی که میتوانید با راهکارهایی مربوط به ارتباطات خود و نکاتی برای حل مشکلات همراه باشید.
مشاور ازدواج دقیقا چه کاری انجام میدهد؟
مشاور ازدواج به زوجها کمک میکند تا با داشتن تفکرات و انتظارات منطقی، برای زندگی مشترک آماده شوند. مشاوره قبل از ازدواج و مراجعه به مرکز مشاوره سبب ایجاد نگاهی منطقیتر به ازدواج میشود و با شناخت بیشتر طرف مقابل میتوانید راحتتر تصمیمگیری کنید. این مسیر به کمک دکتر متخصص در زمینه مشاوره پیش از ازدواج طی میشود. به بیان ساده میتوان گفت که مشاور ازدواج درمانگری است که به شما کمک میکند تا بهتر و راحتتر با امر ازدواج و روابطتان مواجه شوید. به کمک مشاور ازدواج میتوانید دیدگاهی واقعبینانه نسبت به ازدواج اتخاذ کنید و با شناخت جنبههای پنهان شخصیت خود و شریک زندگیتان میتوانید نگرانیها و ترسهایتان را مدیریت و کنترل نمایید.
نحوه شروع مشاوره ازدواج به چه شکلی است؟
به طور کلی، شما و همسرتان هر دو باید تمایل به شروع مشاوره ازدواج داشته باشید تا موثر واقع شود. اگر شریک زندگی شما مایل به مراجعه نیست، بسیاری از مشاوران ازدواج موافقند که ابتدا هر یک از طرفین را جداگانه ببینند. به این ترتیب، هر شخص میتواند داستان را از نگاه خود بدون عیبجویی از طرف همسرش بیان کند. همچنین ممکن است با گفتن اینکه فقط یک جلسه را به صورت امتحانی میروید بتوانید شریک زندگی خود را برای شرکت در جلسات ترغیب کنید.
آیا مشاوره ازدواج را میتوان به صورت یک طرفه شرکت کرد؟
مشاوره ازدواج در قالب چندین جلسه برگزار میگردد. برخی از این جلسات به صورت انفرادی و برخی دیگر دو نفره برگزار میشوند، اما وقتی یکی از دو نفر راضی به شرکت در جلسات نباشد که البته دلیل آن نیز خیلی مهم است و باید بررسی شود، روند مشاوره با دقت لازم انجام نمیشود. با این حال باز هم میتواند برای شما مفید واقع شود چون نکاتی را یاد میگیرید تا بتوانید خودتان و طرف مقابلتان را بهتر بشناسید، انتخاب و تصمیمگیری بهتری داشته باشید و مهارتهای لازم برای بهبود رابطه را فرا گیرید. در ابتدا مانعی ندارد که جلسات را به تنهایی آغاز کنید، اما با آموختن مهارتهای لازم میتوانید طرف مقابل را برای مشارکت در جلسه مشاوره تشویق کنید چون معمولاً وقتی یک نفر مطابق با جلسات مشاوره پیش میرود، طرف دیگر نیز خود به خود ترغیب میشود که همکاری کند.
آیا مشاوره ازدواج موثر است؟
آمار مشاوره ازدواج امیدوارکننده است. طبق تحقیق انجمن ازدواج و خانواده مشخص شده است ۹۸٪ زوج هایی که مشاوره ازدواج را استفاده میکنند، مشاوران خود را عالی و یا خوب قلمداد میکنند و همچنین از این بین ۹۰٪ آنها بر این باور هستند که سلامت عاطفیشان بهبود پیدا کرده است و همچنین دو سوم آنها عقیده دارند که سلامت جسمیشان بهبود پیدا کرده است. و شاید مهمترین آمار این باشد که بیش از سه چهارم زوجین شاهد بهبود روابط پس از مشاوره ازدواج هستند.
ازدواج مانند هر چیز دیگری نیاز به تلاش و نگهداری دارد. برای بسیاری از زوجین، مشاوره ازدواج دقیقاً همان چیزی است که به آنها کمک میکند تا به مشکلات غلبه کنند و صبور باشند. مشاوره ازدواج ممکن است آسان نباشد، به خصوص در ابتدا، اما ازدواج شما ارزش تلاش را دارد.
مزایای مشاوره ازدواج آنلاین چیست؟
1. با مشاوره آنلاین زمان خود را مدیریت میکنید
با مشاوره آنلاین دیگر از شر مشکلاتی مثل ترافیک، خطر ابتلا به بیماری کرونا به دلیل حضور در مکانهای شلوغ و عمومی، پیدا کردن جای پارک و غیره رها میشوید. کافی است در همان زمانی که از پیش تعیین شده پشت کامپیوتر یا تلفنتان آماده باشید. امروزه در سراسر دنیا، مشاوره آنلاین گزینهای مناسب، مقرون به صرفه و پر طرفدار به خصوص برای زنان خانهدار است.
2. مشاوره آنلاین ارزانتر و مقرون به صرفهتر است
خدمات مشاوره ازدواج آنلاین و تلفنی در مقایسه با مشاوره حضوری هزینهی کمتری دارد. همچنین دیگر هزینهی حمل و نقل را هم پرداخت نخواهید کرد.
3. مشاوره آنلاین گزینهی خوبی برای نواحی دورافتاده است
مشاوره آنلاین برای افرادی که از مراکز مشاورهای و روانشناسی فاصلهی زیادی دارند یا برای فارسی زبانانی که در خارج از کشور سکونت دارند و به یک روانشناس یا مشاور ایرانی دسترسی ندارند، یا برای کسانی که به علت بیماری یا مشکلات دیگری (مثل قرنطینه یا بیماری کرونا) قادر به خروج از خانه نیستند اولین و بهترین گزینه میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر باشد به صفحه مشاوره ایرانیان خارج از کشور مراجعه کنید.
4. مشاوره آنلاین برای کسانی که از محدودیتهای جسمی رنج میبرند مناسب است
افرادی که به دلایل مختلف نمیتوانند به صورت حضوری به مشاور مراجعه کنند میتوانند از مشاوره ازدواج آنلاین استفاده کنند.
5. مشاوره آنلاین انتخاب خوبی برای افراد کمتر اجتماعی است
افرادی که از برقراری هرگونه ارتباط مستقیم و رودررو گریزان هستند و به اصطلاح خجالتی هستند میتوانند در یک جلسه مشاوره آنلاین به راحتی یک ارتباط صمیمی، عمیق و موثر را آغاز کنند و مشکلات خود را بدون هیچگونه اضطراب مطرح نمایند.
چه زمانی نیاز به مراجعه به مشاوره ازدواج داریم؟
۱. شما یا همسرتان نسبت به یکدیگر بیتفاوت شدهاید
بیشتر مردم فکر میکنند متضاد عشق، نفرت است. اگرچه، نفرت همچنان احساس شور و اهمیت را منتقل میکند. بنابراین، برعکس عشق، نفرت نیست، بلکه بیتفاوتی است.
- به ناراحتی همسرتان اهمیت نمیدهید
- به جای بیان باورهای خود، درگیر مشکلات میشوید
- تمایلی به گذراندن وقت با دیگری ندارید
- به روابط جنسی در زندگیتان اهمیتی نمیدهید
- بیتفاوتی نسبت به خیانت (خود یا همسرتان)
- زندگی جداگانهای که حتی به ندرت با یکدیگر برخورد میکنید
- نمیدانید که همسرتان کجاست و اهمیتی نمیدهید
- بیعلاقگی کلی نسبت به زندگیتان
۲. تقریباً تمام ارتباطات نتیجه عکس میدهند یا منجر به دعوا و بحث میشوند
همانطور که در بالا گفته شد، بیتفاوتی میتواند نشانهای از نیاز شما به مشاوره زوجین باشد. اگر چه، اشتیاق بیش از حد نیز میتواند امری منفی تلقی شود. مانند آتش، اشتیاقی که از کنترل خارج شود میتواند ویرانگر باشد.
برای مثال، اگر شما و همسرتان در تلاش برای کنار آمدن با یکدیگر هستید زیرا هر مکالمه شما منجر به مشاجره یا دعوا میشود، احتمالاً نشاندهنده مشکلی بزرگ در ارتباط شماست. این موضوع منجر به حساسیت بیش از حد، حالت تدافعی یا رفتاری به دلیل ناراحتیهای گذشته باشد که ممکن است یک یا هر دو طرف را درگیر کند.
این نوع تعامل ناکارآمد میتواند ارتباط واقعی و پیشرفت را تقریباً غیرممکن سازد. یک درمانگر باتجربه احتمالا بتواند به شما و همسرتان کمک کند که بیاموزید چگونه بعد از دعوایی شدید بهبود پیدا کنید و چگونه ارتباط مثمر ثمر داشته باشید.
۳. شما یا همسرتان دروغ میگویید یا اسراری را مخفی میکنید
مشاوره برای روابط در مواقعی که افراد شروع به مخفی کردن اسرار از یکدیگر میکنند نیز لازم است. در حالی که صداقت کامل باید هدف هر ازدواج باشد، اما یک قانون ناگفته در مورد دروغهای مصلحتی قابل قبول وجود دارد. برای مثال، زن میتواند به شوهرش بگوید که کم پشتی موهایش به سختی دیده میشود و شوهر میتواند به همسرش بگوید که ۱۰ سال است یک روز هم پیر نشده است.
با این حال، هنگامی که زوجین شروع به دروغ گفتن به یکدیگر یا رازهایی درباره موارد مهم را مخفی میکنند، مشکل بزرگتری در روابط ایجاد میشود. این امر میتواند به این معنا باشد که دیگر به شریک زندگی خود برای در میان گذاشتن اطلاعات و احساساتی خاص اعتماد ندارید، کاری را انجام میدهید که نباید انجام دهید یا اینکه دیگر برای به اشتراک گذاشتن مسائل با آنها اهمیتی نمیدهید.
۴. شما یا همسرتان به یکدیگر متعهد نیستید
خیانت در رابطه فراموشنشدنی است. سوءاستفاده از اعتماد ممکن است به همین راحتی جبران نشود. با این حال، افراد خیانتکار بدون دلیل کاری انجام نمیدهند.
در حالی که خیانت را تایید یا رد نمیکنیم، هر دو فرد در یک ازدواج باید بدانند که این امر نتیجه مشکلی بزرگ در ازدواج است که میتواند به معنای روابط جنسی باشد، یا حتی روابط عاطفی. برای مثال، مردانی که همسرشان به آنها احترام نمیگذارند، بیشتر تمایل به خیانت دارند، همچنین زنانی که از طرف شوهرشان احساس ارزشمندی نمیگیرند. اما عامل اصلی که منجر به خیانت میشود، تنهایی است.
۵. بحثی را بارها و بارها انجام دادهاید
در هر رابطهای مشکلات حتمی وجود دارد. غالباً این مشکلات از تجربههای احساسی بد در گذشته و گاهی از قبل از شروع رابطه ناشی میشوند. با این حال، میتواند ناشی از اقدامات همسر در رابطه باشد.
برخی از مسائل برای زوجین دائمی خواهد بود. زوجین حتی بعد از ازدواج نیز بر سر این مسائل با هم دعوا خواهند کرد. راهحل اصلی احترام، درک و شوخطبعی است، زیرا این مسائل به ارزشهای اصلی، شخصیت و خلق و خو مرتبط است، که تغییر نخواهد کرد.
سایر مسائل میتوانند قابل حل باشند و هر یک از طرفین به مهارتهای سازش نیاز دارند. اغلب یک زوج برای تفکیک مسائل قابل حل و دائمی و یادگیری مهارتهای مناسب برای تسلط بر هر کدام، باید به دنبال مشاوره ازدواج باشد.
مشاوره قبل از ازدواج چیست؟
مشاوره قبل از ازدواج نوعی زوج درمانی است که در شروع زندگی مشترک میتواند به شما و پارتنرتان در آمادگی برای آغاز زندگی مشترکتان کمک کند.
هدف از این مشاوره کمک به شما و نامزدتان است تا بتوانید در مورد چندین موضوع مهم، از مشکلات مالی گرفته تا پرورش کودکان بحث کنید و به تفاهم برسید. همچنین میتواند در شناسایی موضوعات به وجود آورنده بحث کمک کند و به شما و پارتنرتان راهحلهایی برای مشکلات ارائه دهد. مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک میکند بنیان خانوادهتان را محکم پایهگذاری کنید.
«مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک میکند تا برای زندگی مشترک خود برنامهریزی کنند.»
مزایای مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل از ازدواج برای کمک به شما و پارتنرتان است تا بتوانید راهحلهایی برای مشکلات زندگی مشترک بیاموزید. موارد زیر برخی از مزایای این درمان است:
ارتباط سازنده را بیاموزید: فایده اصلی مشاوره قبل از ازدواج توانایی برقراری ارتباط است «زوجین یاد میگیرند مواضع خود را به صورت واضح و بدون مشاجره بیان کنند.»
مهارتهای حل اختلاف را تقویت کنید: مشاوره قبل از ازدواج به شما و نامزدتان مهارت حل مشکلات و اختلاف را میآموزد. «در ابتدا، برقراری ارتباط اغلب به اختلاف و درگیری منجر میشود، اما با گذشت زمان، زوجین میتوانند بحثهای سازندهتری داشته باشند.»
روی جنبههای مثبت رابطه تمرکز کنید مشاوره قبل از ازدواج به شما و پارتنرتان کمک میکند تا بر جنبههای مثبت رابطه خود تمرکز کنید تا جنبههای منفی.
رفتارهای مخرب را اصلاح کنید: مشاوره قبل از ازدواج رفتارها و الگوهای ناسالم در رابطه را شناسایی کرده و به شما در اصلاح آنها کمک میکند.
بهبود روند تصمیمگیری موثر: مشاوره قبل از ازدواج به شما و پارتنرتان کمک میکند تا روند تصمیمگیری سالم و منصفانهای داشته باشید.
ترسهای مربوط به ازدواج را برطرف کنید: اگر شما یا پارتنرتان مضطرب هستید که زندگی مشترک چه به دنبال دارد، مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک میکند در مورد موضوعات مهم بحث کنید و به شما درک بیشتری میدهد.
سوالات مشاوره قبل ازدواج برای چه پرسیده میشوند؟
وقتی به مشاور می روید، مشاور در شما چند چیز را بررسی میکند. مهمترین این موارد عبارتند از:
- داشتن تفاهم
- داشتن هدفهای مشترک در زندگی
- نداشتن اختلالات شخصیتی
- همسنگ بودن از نظر اجتماعی، فرهنگی و …
در واقع مشاور ازدواج با استفاده از پاسخهای شما به سوالاتی که میپرسد به این موارد پی میبرد تا میزان سازگاری شما را بسنجد. در این هنگام میتواند نظر نهایی را بدهد که آیا شما مناسب زندگی با یکدیگر هستید یا خیر.
مشاور ازدواج چه سوالاتی میپرسد؟
مشاور معمولاً از شما و طرف مقابلتان سوالاتی میپرسد تا به نظر شما دربارهی ازدواج و انتظارات و خواسته های شما از ازدواج پی ببرد. کلاً شما در این جلسات تشویق میشوید تا در مورد موضوعات زیر بحث کنید:
- اعتقادات و ارزشها
- امور مالی
- روابط و ارتباطات
- محبت و رابطه جنسی
- نقش در ازدواج
- تمایل به بچهدار شدن
- روابط خانوادگی
- تصمیمگیری
- نحوه برخورد با خشم
- اوقات باهم بودن
مشاوره ازدواج به طور کلی برای تمامی زوجین، حتی کسانی که مشکل ندارند نیز توصیه می شود. آغاز یک تعهد مثل ازدواج که مستلزم مسئولیتپذیری است نه تنها با مشاوره بهتر میشود چون به طرفین کمک میکند تا نگرانیها و توقعات خود را برطرف کنند، بلکه حتی اگر بعداً در زندگی مشترک خود با مشکلی روبرو شوند میتوانند به راحتی آن را برطرف کرده و زودتر به سمت مشاوره بروند که این دو نکته در بهبود رابطه بسیار تأثیرگذار هستند.
برخی از سوالات که مشاور قبل از ازدواج از شما میپرسد عبارتند از:
- به نظر شما بزرگترین مشکل در ازدواج چیست؟
- به نظر شما ازدواج یک دورهی گذراست یا دائمی؟
- به نظر شما اگر در زندگی مشترکتان مشکلی رخ دهد قادر به حل آن هستید؟
- تا چه حد به یکدیگر اعتماد دارید؟
- به نظر شما یک شخص باید در چه مرحلهای از زندگی باشد تا بتواند ازدواج کند؟
- آیا حس میکنید که در مورد هر چیزی میتوانید با هم صحبت کنید؟
- چرا میخواهید که رابطهتان به ازدواج منتهی گردد؟
- به نظر شما چه چیزی رابطهی بین شما دو نفر را بهتر میکند؟
- به نظرتان عشق و علاقه طرف مقابلتان به شما چقدر است؟
- آیا در صورت نیاز، برای بهتر شدن زندگیتان حاضر به تغییر هستید؟
- آیا تا حالا دربارهی مسائل جنسی با هم صحبت کردهاید؟
- آیا سرگرمیها و تفریحات مشابهی دارید؟
- اگر شریک زندگیتان به شما خیانت کند چه واکنشی نشان میدهید؟
- آیا در مدت زمانی که با هم در رابطه بودهاید این فکر به سرتان زده که مجرد بودن بهتر است؟
- به نظر خودتان انتظاراتتان از هم منطقی است؟
- آیا مشکلی دارید که حل نشده باشد؟
- مهمترین دلیلی که باعث شد عاشق یکدیگر شوید چیست؟
- به نظر شما مشاور ازدواج تا چه حد میتواند به شما کمک کند؟
- آیا تا حالا دربارهی مسائل خانوادگی، مالی، اجتماعی و اعتقادی با یکدیگر صحبت کردهاید؟
- اگر مشکلی برایتان پیش بیاید، بهترین راهحلی که سراغ دارید چیست؟ در هنگام عصبانیت چه واکنشی نشان میدهید؟
آیا دکتر کاشفی زاده مشاوره ازدواج تلفنی ارائه میدهد؟
بله، دکتر کاشفی زاده نه تنها برای مراجعین حضوری یک فضای امن و شخصی برای صحبت در مورد مباحث، افکار و احساساتشان فراهم میکند، بلکه مشاوره آنلاین و تلفنی در زمینه ازدواج نیز از دیگر خدماتِ ارائه شده میباشد.
آیا از خارج از کشور هم میتونم مشاوره ازدواج بگیرم؟
بله از هر کجای دنیا میتوانید با ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره آنلاین یا تلفنی ما بهرهمند شوید. یکی از مزایای مشاوره آنلاین یا تلفنی این است که مهم نیست در کجا زندگی میکنید، چون از سراسر دنیا میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین چه در زمینه ازدواج، چه در حیطههای دیگر بهره ببرید.
بهترین زمان برای مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج چه زمانی است؟
همانطور که از نام این نوع مشاوره پیداست، بهتر است که این مشاوره قبل از نامزدی و عقد صورت گیرد، مثلاً در دوران آشنایی، دوستی و یا در ابتدای خواستگاری انجام شود چون در این زمان بیشترین تأثیرگذاری را در انتخاب شما خواهد داشت. البته توجه داشته باشید که افرادی که این مراحل را طی کردهاند و اکنون در دوران نامزدی یا عقد هستند نیز نباید نگران باشند چون در این مرحله هم مشاوره گرفتن برای زندگی مشترک بسیار مفید و موثر خواهد بود و مشاور کمک میکند تا اگر هر یک از طرفین مشکلی دارد، آن مشکل تحت ارزیابی قرار گیرد و بهترین راه حل در مورد آن انتخاب شود. آموزشها در این مدت باعث میشود طرفین یک زندگی شادتر و موفقتر را زیر یک سقف آغاز کنند.
آیا مشاوره پیش از ازدواج به صورت آنلاین کارایی دارد؟
معیارهای ازدواج سالم در مشاوره قبل از ازدواج چه چیزهایی هستند؟
- تجربه و درک افراد از زندگی
- عزت نفس بالا
- توانایی شاد بودن در دوران مجردی و تنهایی
- ثبات شغلی و حرفهای
- شناخت کافی خود و طرف مقابل
- قاطعیت در بیان توقعات و خواستهها
ویژگیهای مرکز مشاوره ازدواج معتبر چه چیزی است؟
یک مرکز مشاوره پیش از ازدواج خوب دارای ویژگیهای متعددی است که در پایین به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- داشتن مشاوران و روانشناسان باتجربه و دارای درجات علمی بالا در حیطههای مختلف ازدواج
- مجهز بودن به امکانات و تجهیزات نوین
- بهرهگیری از راهکارهای جدید درمان در مرکز مشاوره
- برگزاری کارگاههای آموزشی در سطوح مختلف
- استفاده از روشهای بهروز برای مشاوره
هزینه مشاوره ازدواج چقدر است؟
بسیاری از افراد، قبل از اخذ نوبت، نگران بالا بودن هزینه مشاوره ازدواج هستند. باید به این نکته توجه داشته باشید که با اینکه ممکن است مشاوره ازدواج هزینه نسبتا بالایی داشته باشد، اما صحبت با مشاور ازدواج و شرکت در این جلسات، به شما کمک میکند تا با فرد مقابل خود بهتر آشنا شده و به ویژگیهای شخصیتی او، از دید یک کارشناس ماهر و حاذق، نگاه کنید.
مشاوره ازدواج به شما کمک میکند تا با واقعیتها و مسائل آشنا شده و در آینده از بروز مشکلات، جلوگیری نمایید. بسیاری از ابعاد شخصیتی و بیماریهای روحی-روانی، در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، مشخص میشوند و افراد میتوانند با دید بهتری، برای ازدواج اقدام نمایند.
به طور کلی، هزینه مشاوره ازدواج به عوامل زیادی نظیر دستمزد مشاور، تعداد جلسات، مدت زمان جلسات و میزان تخصص مشاور بستگی دارد. همچنین، ممکن است مشاور از شما بخواهد که برخی از آزمونهای شخصیتی را انجام دهید. این آزمونها، هزینه جداگانهای دارند و به شما و طرف مقابلتان کمک میکنند تا با روحیات، احساسات و شیوه تفکر یکدیگر، به خوبی آشنا شوید.
بهترین مشاوره قبل از ازدواج چه ویژگیهایی دارد؟
تقریبا همه افراد میدانند که قبل از شروع زندگی مشترک، باید از خدمات بهترین مشاوره قبل از ازدواج کمک بگیرند. اما یک مشاوره موفق و کارآمد چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
اول از همه، کلینیکی که به آنجا مراجعه میکنید، باید مورد تایید مراجع مهم باشد. دلنشین و امن بودن فضای کلینیک نیز به برقراری ارتباط بین مشاور و مراجعهکننده کمک میکند. اگر به دنبال بهترین مشاوره قبل از ازدواج هستید، نباید از تخصص و مهارت مشاور نیز غافل شوید. یک مشاور متخصص و حاذق باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- مهارت برقراری ایجاد رابطه موثر با مراجعین و داشتن لحن درست؛
- داشتن مهارتهای ارتباطی نظیر گوش دادن و صحبت کردن صحیح؛
- داشتن علم، آگاهی و دانشی که به روز است؛
- داشتن آگاهی نسبت به طرح سوالات صحیح؛
- آشنایی با زبان بدن و تشخیص صحیح یا غلط بودن ادعای مراجعین؛
- توانایی در ارائه راهکار حل مشکلات مراجعین؛
- در نظر گرفتن شرایط سنی و تفاوتهای فرهنگی مراجعین؛
- اخلاقمداری و حس همدردی؛
- داشتن حس خوشبینی نسبت به مسائل و انتقال آن به مراجعین (در صورت لزوم)؛
مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است؟
تعداد و مدت زمان جلسات مشاوره قبل از ازدواج، برای هر زوج مراجعه کنند، متفاوت است. نمیتوان گفت که تعداد جلسات کلی مشاوره ازدواج، چند جلسه باید باشد اما حداقل تعداد جلساتی که کارشناسان توصیه میکنند، بین 5 الی 10 جلسه است. با این حال، ممکن است یک زوج به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشند.
همراهی و پایبندی به شرکت در این جلسات نیز الزامی است. چنانچه یکی از طرفین، وقت یا تمایل کافی برای شرکت در تمامی جلسات را نداشته باشد، مشاور از او میخواهد که علت آن را توضیح داده تا بتواند مشکلات احتمالی را بررسی کند.
در صورتی که در جلسات مشاوره، مشخص شود که بین دو طرف، تعارض و عدم تفاهم وجود دارد، اگر هر دو نفر مایل به رفع این تناقضات باشند، تعداد جلسات بیشتر میشود و مشاور با طرح راهکارهایی، آنها را راهنمایی میکنند تا با داشتن رفتار صحیح، بتوانند مشکلات را حل نمایند. در صورتی که طرفین مایل به ادامه جلسه نباشند یا مشاور تشخیص بدهد که ازدواج این دو نفر صحیح نیست، مواردی را به آنها گوشزد کرده و پایان جلسات را اعلام میکند.